Χαιρετισμός Δημάρχου στο “Ρωσο-Κυπριακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου/Russian-Cypriot Festival», 9/10/17 – Πάρκο Ακροπόλεως

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που εγκαινιάζουμε φέτος για πρώτη φορά στην Κύπρο το Ρώσο- Κυπριακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου και είμαστε περήφανοι που φιλοξενούμε την όμορφη αυτή πρωτοβουλία σε αυτό το πολύ ξεχωριστό πάρκο του Δήμου μας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ρωσικό Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού στην Κύπρο και το Δήμο Στροβόλου και οι προβολές θα πραγματοποιηθούν από τις 9 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Ο κινηματογράφος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας. Το φεστιβάλ αυτό θα αποτελέσει μια ακόμη σημαντική πολιτιστική εμπειρία για τον τόπο μας αποτελώντας ταυτόχρονα, μια μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών Κύπρου και Ρωσίας τις οποίες ούτως ή άλλως συνδέουν στενοί και εξαίρετοι δεσμοί σε όλους τομείς εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις τελευταίες ρωσικές ταινίες, τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους που κυκλοφόρησαν από νέους Ρώσους σκηνοθέτες το τελευταίο έτος, καθώς και ταινίες των Κύπριων σκηνοθετών- Ανδρέα Πάντζη, Πέτρου Χαραλάμπους και Γιώργου Κουκουμά.

Ας ευχηθούμε το φεστιβάλ αυτό να αποτελέσει το ξεκίνημα μιας συνεργασίας που θα καθιερωθεί ώστε αφενός να συμβάλουμε από κοινού στην προαγωγή του πολιτισμού στον τόπο μας και αφετέρου να συμβάλουμε στην περαιτέρω πολιτιστική αφύπνιση του κοινού προσφέροντας του την ευκαιρία να έρχεται σε επαφή με τον ποιοτικό κινηματογράφο.

 

Σας ευχαριστώ όλους για την εδώ παρουσία σας και εύχομαι σε όλους καλή θέαση!

 

Ανδρέας Παπαχαραλάμπους
Δήμαρχος Στροβόλου
9 Οκτωβρίου 2017