Χαιρετισμός Δημάρχου στην Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, 3/4/17 – Δημοτική Βιβλιοθήκη Στροβόλου

Κυρίες και Κύριοι,

Αγαπητά παιδιά,

Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζω και αυτή την εκδήλωση του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Στροβόλου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω την πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού «Παιδικό Μουσείο Κύπρου» και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα (Κ.Α.), γιατί με τη συμμετοχή και τη συνεργασία τους με τον Όμιλο, σίγουρα εμπλουτίζουν την αποψινή μας εκδήλωση.

Κάθε χρόνο, στις 2 Απριλίου, σε όλο τον κόσμο τιμάται και γιορτάζεται το Παιδικό Βιβλίο, αφού αυτή είναι η γενέθλια ημέρα του μεγάλου Δανού παραμυθά, του πασίγνωστου Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που με τα παραμύθια του έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών σε όλη την υφήλιο και όλοι μας θα θυμόμαστε ασφαλώς ένα ή περισσότερα γνωστά παραμύθια του, όπως «Το Ασχημόπαπο που έγινε Κύκνος» ή «Τα ρούχα του Αυτοκράτορα», ή «τον μολυβένιο στρατιώτη».  Τα τόσα παραμύθια του, απαράμιλλα στην απλότητα και στη συγκινητική πλοκή τους γνωστά για το λεπτό χιούμορ και την έξυπνη ιστορία τους έχουν γράψει τη δική τους λαμπρή σελίδα  στην παγκόσμια λογοτεχνία.

Και όπως μας προτρέπει το φετινό διεθνές μήνυμα, το οποίο έχει ετοιμάσει και αποστείλει η Ρωσία σε όλες τις χώρες, «Ας μεγαλώσουμε με το βιβλίο».  Για τον σπουδαίο Άντερσεν και για το παιδικό βιβλίο θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε περισσότερα σε λίγο από τη δρα Μαρία Μιχαηλίδου.

Εγώ θα ήθελα να σταθώ για λίγο στο καινούργιο βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, το οποίο, όπως έχω πληροφορηθεί, το έχει προσφέρει στον Οργανισμό «Παιδικό Μουσείο Κύπρου» και σίγουρα θα αρέσει σε όλα τα παιδιά και εδικά στα παιδιά που φιλοξενούμε, τους μικρούς μαθητές του Αγίου Ανδρέα, αφού θα μας το παρουσιάσουν απόψε.  Στην πρόεδρο του Παιδικού Μουσείου Κύπρου κα. Κλαίλια Σκοτεινού, εύχομαι να ευοδωθεί η προσπάθεια διάθεσης του ωραίου αυτού βιβλίου προς όφελος του Οργανισμού «Παιδικό Μουσείο Κύπρου».

Εμείς στη Βιβλιοθήκη του Δήμου μας διαθέτουμε ένα αρκετά πλούσιο τμήμα αφιερωμένο στην Παιδική Λογοτεχνία και συνεχώς το εμπλουτίζουμε με νέες εκδόσεις, έτσι ώστε να δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά να έρχονται σε επαφή με το καλό παιδικό βιβλίο και να γίνουν σιγά – σιγά φιλαναγνώστες και λάτρεις του βιβλίου μεγαλώνοντας.

 

Ανδρέας Παπαχαραλάμπους
Δήμαρχος Στροβόλου