Χαιρετισμός Δημάρχου σε εκδήλωση της Δημ. Βιβλιοθήκης Στροβόλου με την ευκαιρία της «Τελετής Λήξης Λογοτεχνικών Πρωινών» (2015-2016), 27/5/16 – Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, αγαπητά μου παιδιά,

Είμαι χαρούμενος που συναντιόμαστε ακόμη μια χρονιά για τη λήξη των Λογοτεχνικών Πρωινών, που εδώ και 23 χρόνια έχει καθιερωθεί από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Στροβόλου.  Ελπίζω όπως ο πετυχημένος αυτός θεσμός συνεχιστεί και στο μέλλον.

Με τη θέσπιση του θεσμού αυτού η Δημοτική Βιβλιοθήκη Στροβόλου και ο Δήμος Στροβόλου γενικότερα, στοχεύουν:

  • να προσελκύσουν τους μαθητές πιο κοντά στο βιβλίο, την ανάγνωση βιβλίων και τη χρήση της βιβλιοθήκης
  • να συμβάλλει ούτως ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά τους Κύπριους συγγραφείς και να έλθουν σε επαφή με  τον τρόπο και την εμπειρία της συγγραφής των  βιβλίων τους
  • να αγαπήσουν τη λογοτεχνία και να τη δέχονται ως πηγή ευχαρίστησης και γνώσης που θα τους βοηθήσει να γνωρίσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γενικά.

Έχω τη γνώμη ότι έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό τους στόχους της  Βιβλιοθήκης και υπόσχομαι ότι οι ενέργειες αυτές θα συνεχιστούν με περισσότερες δραστηριότητες και συνεργασίες.

Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε σας αγαπητοί μου συγγραφείς γιατί χωρίς τη δική σας συνεργασία δεν θα ήταν εφικτή η επιτυχία του θεσμού αυτού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους διευθυντές και δασκάλους των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, που συμμετέχουν ανελλιπώς κάθε χρόνο και συμβάλουν στην επιτυχία των Λογοτεχνικών Πρωινών.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ένωση Κυπρίων  Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης,  για την συμπαράσταση στη βιβλιοθηκονόμο του Δήμου μας κα Δέσπω Μασούρεκκου και στο έργο που επιτελείται στη Βιβλιοθήκη.

Όπως έχω πληροφορηθεί  και φέτος έχει επισκεφθεί τη Δημοτική Βιβλιοθήκη αρκετά μεγάλος αριθμός σχολείων και νηπιαγωγείων και εκτός των ορίων του Δήμου μας. Χαίρομαι και ευχαριστώ όλους που τιμάτε και εκτιμάτε  το έργο της Βιβλιοθήκης.

Αγαπητά μου παιδιά, θα ήθελα να σας ευχηθώ να είστε πάντα χαρούμενα και να προσπαθείτε να διαβάζετε και να χρησιμοποιείτε τη Βιβλιοθήκη.

Ευχαριστώ τα παιδάκια και τη Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου «Τα Λιονταράκια» κα Ελένη Ορφανίδου, τους μαθητές από το Ζ΄ Δημοτικό Σχολείο Λακατάμιας και τις δασκάλες τους Κορνηλία Ευθυμίου και Μαρία Ζήνωνος, τα παιδιά της Ε1 Δημοτικού Σχολείου Αγ. Βασιλείου και τη δασκάλα τους Χρυστάλλα Μαούρη που συνεργάστηκαν με τη Βιβλιοθηκονόμο για τη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης.  Επίσης ευχαριστώ και την συγγραφέα κα Μαρία Ρούσου-Καραπατάκη για τα όμορφα της λόγια  για το έργο της Δ.Β.

Επίσης, ευχαριστώ όλους εσάς που μας τιμάτε  σήμερα με την παρουσία σας.

Τέλος, προκηρύσσω την έναρξη των Λογοτεχνικών Πρωινών για την επόμενη σχολική χρονιά 2016-2017.

Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι και με ένα βιβλίο αγκαλιά!

Μάιος 2016