Χαιρετισμός Δημάρχου σε Συναυλία της Δημοτικής Χορωδίας Στροβόλου «Αφιερώματα στα 25 χρόνια πορείας της και στον Βασίλη Τσιτσάνη», 31/5/16 – Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

  • Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι
  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας καλωσορίζω στην αποψινή συναυλία της Δημοτικής Χορωδίας Στροβόλου, η οποία είναι αφιερωμένη στα 25 χρόνια μελωδικής πορείας της χορωδίας και στον μεγάλο συνθέτη και τραγουδιστή Βασίλη Τσιτσάνη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Ιδρυθείσα το 1991, η Δημοτική Χορωδία Στροβόλου έχει δώσει σήμερα πολυάριθμες συναυλίες και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Είναι μικτή, τετράφωνη χορωδία, αποτελείται από 50 περίπου μέλη και στο πιάνο συνοδεύει η Έλενα Αριστοδήμου.

Η χορωδία, από τη συγκρότησή της, αλλά και κατά τη διάρκεια της εικοσιπεντάχρονης πορείας της, έθεσε υψηλούς στόχους, όπως η ανάπτυξη  της ευρύτερης μουσικής παιδείας στον Δήμο και γενικά στην κοινωνία, η διατήρηση και συνέχιση της μουσικής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης του τόπου μας, καθώς επίσης και η συνεργασία με άλλους εγχώριους και διεθνείς καλλιτεχνικούς φορείς.

Ο Δήμος Στροβόλου και το Δημοτικό Συμβούλιο αγκάλιασαν τη Δημοτική Χορωδία και τα μέλη της από την ίδρυσή της πριν από 25 χρόνια και από τότε είναι πάντα στο πλευρό της, στηρίζοντας, κάθε προσπάθεια και όνειρό της για περαιτέρω ανάπτυξη.

Η χορωδία οφείλει κατά κύριο λόγο την ύπαρξη και την επιτυχημένη πορεία της στον ακούραστο μαέστρο της κ. Στέλιο Καραολή, στον οποίο θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες μου, αλλά και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Αγαπητέ Στέλιο, η όμορφη οικογένεια της Δημοτικής Χορωδίας – γιατί πραγματικά έτσι αισθάνονται τα μέλη της – είναι το έργο ζωής σας.

Δυστυχώς, η οικονομικά δύσκολη περίοδος που διανύει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ως ήταν αναμενόμενο, δεν άφησε ανεπηρέαστη ούτε και την πολιτιστική προσφορά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο, με δεδομένες τις πολύ μεγάλες μειώσεις των κονδυλίων, ο Δήμος μας προσπάθησε και πέτυχε σε μεγάλο βαθμό να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο των εκδηλώσεων του, δίδοντας προτεραιότητα στην προώθηση της κυπριακής δημιουργίας.

Ο Δήμος Στροβόλου θα εξακολουθήσει να στηρίζει με κάθε δυνατό μέσο τη Δημοτική Χορωδία, αλλά και τους υπόλοιπους Ομίλους του, οι οποίοι αποτελούν κόσμημα για τον τόπο μας, έχοντας πλέον καθιερωθεί και αναγνωριστεί για τη δράση τους.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στα μέλη της Δημοτικής Χορωδίας και την πιανίστρια Έλενα Αριστοδήμου, για την πολύχρονη τους προσφορά. Η αφοσίωσή και δέσμευσή σας όλα αυτά τα χρόνια στο έργο που επιτελείται από τη χορωδία είναι αξιέπαινη και αξιοθαύμαστη.

Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια με πολλές τέτοιες επιτυχίες.

Καλή ακρόαση!