Χαιρετισμός Δημάρχου στα Εγκαίνια «Πάρκου Κισσάβου», 15/09/16

Προσφωνήσεις

Σήμερα εγκαινιάζουμε και επίσημα ένα ακόμα συνοικιακό πάρκο, το «Πάρκο Κισσάβου» το οποίο αποτελεί το 65ο οργανωμένο πάρκο με παιχνιδότοπο στο Στρόβολο

Το Πάρκο αυτό, μετά από απαίτηση γονιών και παιδιών, είχε δοθεί για χρήση από τον περασμένο Ιούνιο, σε μια σύντομη τελετή, στην παρουσία παιδιών από το Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών του Πολυδύναμου Ιδρύματος Στροβόλου που στεγάζεται στο Δημοτικό Σχολείου Κωνσταντινουπόλεως, του Δήμου μας.

Πρόκειται για ένα πάρκο, στολίδι στην περιοχή. Ο παιχνιδότοπος διαθέτει παιχνίδια ευρωπαϊκών προδιαγραφών και κατάλληλο δάπεδο ασφαλείας, έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί η συμμόρφωση του με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Ασφαλείας EN1176 από την Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης.

Ο Δήμος Στροβόλου για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών του, έχει δώσει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη του πρασίνου, στην περιοχή του, φυτεύοντας πολλές χιλιάδες δένδρα.

Συγκεκριμένα έχει δημιουργήσει συνολικά 397 χώρους πρασίνου και νησίδες, από τους οποίους 108 είναι οργανωμένα πάρκα με καθιστικά και διαδρόμους κίνησης. Τα 65 από τα 108 διαθέτουν και παιχνιδότοπους, και όλα αυτά είναι διάσπαρτα σε όλες τις περιοχές του Στροβόλου, στα οποία βρίσκουν διέξοδο για ξεκούραση και αναψυχή δημότες όλων των ηλικιών.

Πρόθεση του Δήμου είναι όπως αναπτύξει ακόμη περισσότερο το πράσινο της πόλης ώστε να τον καταστήσει ένα ουσιαστικό στολίδι ανάμεσα στους Δήμους στις ελεύθερες περιοχές και ένα πραγματικά πράσινο Δήμο. Στόχος μας είναι όπως σταδιακά και μέσα στις οικονομικές μας δυνατότητες να δενδροφυτεύσουμε όλους τους μη αξιοποιημένους χώρους πρασίνου φυτεύοντας χιλιάδες δένδρα.

Το «Πάρκο Κισσάβου», που καλύπτει έκταση 3500 τετραγωνικών μέτρων, είναι πλέον μια πραγματικότητα γιατί κάποιοι άνθρωποι εργάστηκαν σκληρά με έμπνευση και φιλότιμο και παραδίδουν σε μας ένα μικρό παράδεισο. Το έργο ξεκίνησε το Σεπτέμβριου του 2014 και κόστισε συνολικά €360.000,00. Το έργο υλοποιήθηκε με πλήρη χρηματοδότηση από σχετικό κονδύλι του Δήμου.

Ευχαριστούμε θερμά:

• Το Αρχιτεκτονικό γραφείο «Ιωακείμ και Λοϊζάς», που είχαν την ευθύνη για το σχεδιασμό και την επίβλεψη του έργου, και τους συνεργάτες τους

• Την εταιρεία ZEMOC Construction LTD, που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου

• Το Τεχνικό Τμήμα του Δήμου Στροβόλου που είχε την ευθύνη παρακολούθηση της υλοποίηση του έργου και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης που είχε την ευθύνη για τη δεντροφύτευση και θα συνεχίσει να έχει την ευθύνη για τη συντήρηση του Πάρκου.

Τέλος ευχαριστώ όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ και προτρέπω τα παιδιά να το αγαπούν και να το προστατεύουν, αφού φτιάχτηκε για τη δική τους χρήση και ευχαρίστηση.

 

Δρ Λάζαρος Σ Σαββίδης
Δήμαρχος Στροβόλου