Χαιρετισμός Δημάρχου στη Φιλανθρωπική Θεατρική Παράσταση «Τύμπανο, Τρομπέτα και Κόκκινα Κουφέτα» (Θεατρικό Εργαστήρι Γιάννη Ξανθούλη) του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Στροβόλου για το «Πρόγευμα του μαθητή» του τμήματος Νέων του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, 6/6/2016 – Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας και σας καλωσορίζουμε στη θεατρική παράσταση «Τύμπανο, Τρομπέτα και Κόκκινα Κουφέτα» του Γιάννη Ξανθούλη από το θεατρικό εργαστήρι των παιδιών ηλικίας 2-13 χρονών του Προγράμματος Ανοικτό Σχολείο Δήμου Στροβόλου.

Στο Δήμο Στροβόλου συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας και βέβαια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δίνει επιλογές και διεξόδους για υγιή απασχόληση των πολιτών, πόσο μάλλον των παιδιών, που αναγνωρίζονται από όλους πως είναι το μέλλον αυτού του τόπου. Εμείς καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση έτσι ώστε να αξιοποιούμε προς όφελος του Δημότη την κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάζεται.

Απόδειξη των πιο πάνω είναι η λειτουργία του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Στροβόλου από το 2008 που με το εύρος και των πλουραλισμό των δραστηριοτήτων που προσφέρει υπάρχει συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση και μεγάλη συμμετοχή.

Με την παράσταση αυτή, οι μικροί ηθοποιοί ηλικίας 2 έως 13 ετών της θεατρικής ομάδας Ανοικτού Σχολείου Δήμου Στροβόλου έδωσαν ένα μεγάλο μάθημα σε όλους εμάς: ότι μέσα από την τέχνη και τη δημιουργία προσφέρεις ένα καλύτερο αύριο σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Έπειτα από σκληρή δουλειά και προετοιμασία, παιδιά από 2 έως 13 ετών, έρχονται αντιμέτωποι με μία σκηνή που συμβολίζει το μακρόκοσμο του σήμερα στο μικρόκοσμο του θεάτρου.

Ο αυθορμητισμός και οι ατέλειες διαμορφώνουν μία παράσταση ανθρώπινη που μόνο να δώσει έχει στη σημερινή εποχή. Η φιλανθρωπικού τύπου εκδήλωση αποτέλεσε επιτυχή πρωτοβουλία της ίδιας της Θεατρικής Ομάδας που με την τέχνη της προσφέρει στον Ερυθρό Σταυρό και συγκεκριμένα στο Πρόγευμα του Μαθητή, μία νέα ελπίδα καλύτερης ζωής.

Συγχαίρω και ευχαριστώ από καρδιάς όλους, το κάθε παιδί ξεχωριστά, και τις εκπαιδεύτριες κυρίες Κατερίνα Μάτσα και Θεοδώρα Νικολάου. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους γονείς των παιδιών, γιατί χωρίς την δική σας ανταπόκριση και ενδιαφέρον δεν θα είχαμε κανένα αποτέλεσμα.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην παράστασή και καλή διασκέδαση σε όλους!