Χαιρετισμός Δημάρχου στην εκδήλωση Παιδικό Πανηγύρι «Μαζί στη Ζωή» – Πάρκο Ακροπόλεως, 25/09/16

Προσφωνήσεις

Σας διαβιβάζω τις ευχές του Δημάρχου Στροβόλου, Δρα Λάζαρου Σαββίδη, τον οποίο εκπροσωπώ, αφού ο ίδιος λόγω απουσίας του στο εξωτερικό δεν μπορούσε να παρευρεθεί στη σημερινή εκδήλωση.

Με μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόσκληση σας να παρευρεθώ και φέτος στην εκδήλωση σας και να απευθύνω σύντομο χαιρετισμό.

Ο εθελοντισμός δεν είναι μια πράξη αυθόρμητη, που απλά μας προκύπτει σε μια ανύποπτη στιγμή και τον εκφράζουμε. Είναι μια συνειδητή απόφαση, μια απόφαση ζωής, που εκφράζει την κοινωνική υπόσταση των ανθρώπων, το βάθος της ψυχής τους και το εύρος των συναισθημάτων τους.

Γι αυτό και οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε πράξεις και δράσεις εθελοντισμού ξεχωρίζουν για το ήθος, τις ευαισθησίες τους και την εσωτερική παρόρμηση για ανιδιοτελή προσφορά.

Σε μια εποχή που κυριαρχεί ο ατομικισμός, οι οργανωμένοι εθελοντές του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) έρχονται να αποδείξουν ότι οι ενάρετοι άνθρωποι δεν επηρεάζονται από τα σημεία των καιρών και αποδεικνύουν το στερεό υπόβαθρο του χαρακτήρα τους σε κάθε δοθείσα ευκαιρία.

Το Παιδικό Πανηγύρι που διοργανώνετε σήμερα έχει ένα τίτλο που αντικατοπτρίζει το νόημα της δημιουργίας του Συνδέσμου σας, αλλά και την κοινωνική σας προσφορά γενικότερα, «ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΖΩΗ».

Ο Σύνδεσμος σας από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του, είχε στείλει σαφή μηνύματα στην κοινωνία ότι ήρθε για να μείνει και να δημιουργήσει. Να δημιουργήσει γνωσιολογικό υπόβαθρο και να αποβάλει από την κοινωνία τα ταμπού που την ήθελαν να μην κάνει καν αναφορά στην ασθένεια του καρκίνου.

Η πολυετής παρουσία του Συνδέσμου, η συνεχής δράση του, οι πολλαπλές πρωτοβουλίες του αλλά και η άρτια οργάνωση του τον έχουν καταστήσει ένα ισχυρό, φωτεινό φάρο που δίνει τα φώτα του στην κοινωνία.
Είναι αρκετό να ρίξει κάποιος μια ματιά στο ευρύ φάσμα των Υπηρεσιών και των Προγραμμάτων που ο ΠΑΣΥΚΑΦ προσφέρει δωρεάν σε παγκύπρια βάση: Ανακουφιστική Φροντίδα στο σπίτι, Ψυχολογική στήριξη σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, Φυσικοθεραπεία, Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Λεμφοιδήματος, Κέντρα Επικοινωνίας και Δραστηριοποίησης Ασθενών, Πρακτική Βοήθεια σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας και Μεταφορά Ασθενών από όλες τις Επαρχίες στα Ογκολογικά Κέντρα στη Λευκωσία.
Συγχαίρω θερμά την Πρόεδρο του Συνδέσμου, Δρα Άννα Αχιλλεούδη, το Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό και όλους τους εθελοντές για το σύνθετο και πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο που προσφέρουν.

Εύχομαι το φετινό παζαράκι, που πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά, στον φιλόξενο χώρο του Πάρκου Ακροπόλεως, να ξεπεράσει σε επιτυχία κάθε προηγούμενο και να προσφέρει σε όλους τους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα, με την ικανοποίηση της φιλανθρωπίας και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στους στόχους σας.
Δρ Λάζαρος Σ Σαββίδης
Δήμαρχος Στροβόλου