Χαιρετισμός Δημάρχου στην συναυλία «The best of Opera and Musical in one show», 12/7/16 – Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ

• Your Excellency, Ambassador of Ireland, Mr Nicholas Twist
• Αξιότιμε κύριε Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, Αντιδήμαρχε Στροβόλου
• Κυρίες και κύριοι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου
• Κύριε Γιώργο Χριστοδούλου, Αναπληρωτή Δημοτικέ Γραμματέα
• Κύριε Γιώργο Κυπριανού, Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου
• Αγαπητοί φίλοι

Εκ μέρους του Δήμου Στροβόλου, σας καλωσορίζω στην αποψινή συναυλία «The best of opera and musical in one show».

Οκτώ ταλαντούχοι κύπριοι νεαροί μουσικοί, έξι τραγουδιστές και δύο πιανίστες, ενώνουν απόψε τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν σκηνές από δημοφιλείς όπερες και musicals, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της διεθνούς φήμης σοπράνο Κατερίνας Μηνά.

Η παράσταση που θα απολαύσουμε απόψε είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλείας και εντατικών προβών όλης της καλλιτεχνικής ομάδας, η οποία εργάστηκε υπό τη καθοδήγηση της κυρίας Μηνά.
Και επειδή στο πρόγραμμα που έχετε στα χέρια σας παρουσιάζονται όλα τα βιογραφικά των συντελεστών, με εξαίρεση αυτό της Κατερίνας Μηνά, όπως η ίδια επέλεξε, θα πω δύο λόγια εγώ για την εξαίρετη, παγκοσμίου φήμης σοπράνο.

Η Κατερίνα Μηνά διαπρέπει και τιμά την Κύπρο και την Ελλάδα στο εξωτερικό, έχοντας έδρα της το Λονδίνο εδώ και πολλά χρόνια. Η Κατερίνα εμφανίζεται στα μεγαλύτερα θέατρα ανά την Ευρώπη, στη Ρωσία και στη Μέση & Άπω Ανατολή.

Στα άμεσα επαγγελματικά της σχέδια βρίσκονται εμφανίσεις στην Αμερική, στο Μεξικό και στο θέατρο “Λα Σκάλα” στο Μιλάνο, ενώ έχει ήδη κερδίσει βραβεία σε δύο παγκόσμιους διαγωνισμούς τραγουδιού. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κατερίνα έλαβε πρόσφατα το τιμητικό Μετάλλιο της “Ειρήνης και Φιλίας” της Ρώσικης Ομοσπονδίας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να καλέσω στο βήμα την κυρία Κατερίνα Μηνά για να μας πει μερικά λόγια για την παράσταση.