Χαιρετισμός Δημάρχου στην «Tελετή Εγκαινίων των οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου», 8/10/16 – Δημ. Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου

Προσφωνήσεις

Από αρχαιοτάτων χρόνων είχε ειπωθεί πως ένα μυαλό για να είναι υγιές, θα έπρεπε να ζει σε ένα υγιές σώμα.

Αυτή την αρχή είχε και ο Δήμος Στροβόλου υπόψη του όταν αποφάσισε να δημιουργήσει την Ακαδημία Ποδοσφαίρου. Η ορθότητα της απόφασης του επιβεβαιώνεται από την αύξηση των μελών της κάθε χρόνο.

Μια ακαδημία που καλλιεργεί τις αθλητικές-ποδοσφαιρικές ικανότητες των παιδιών–μελών του, ενώ ταυτόχρονα επενδύει στην καλλιέργεια του μυαλού και διαδραματίζει ψυχαγωγικό, μορφωτικό και δημιουργικό ρόλο, με το παιχνίδι να αποτελεί το μέσο για επίτευξη του στόχου αυτού.

Σε αυτή μας την προσπάθεια βρήκαμε άξιους συμπαραστάτες τους γονείς, που μας εμπιστευτήκαν τα παιδιά τους για να καταβάλουμε μαζί την προσπάθεια να τα τοποθετήσουμε στον ποδοσφαιρικό χάρτη του τόπου.

Με την ευκαιρία της σημερινής τέλεσης του αγιασμού, επιθυμώ να επαναλάβω το έντονο ενδιαφέρον του Δήμου Στροβόλου, αλλά και το δικό μου προσωπικά, για την προαγωγή του αθλητισμού.

Ταυτόχρονα εγκαινιάζουμε σήμερα τα όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου. Τα όργανα αυτά αγοράστηκαν με τη χορηγία του ΟΠΑΠ Κύπρου, στον οποίο εκφράζω και δημόσιες ευχαριστίες.

Πρόκειται για 4 διπλά μηχανήματα, με οκτώ διαφορετικά όργανα γυμναστικής για ενδυνάμωση αλλά και αερόβια προπόνηση, που δουλεύουν με το βάρος του σώματος του χρήστη.

Τα όργανα αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο καθένας που είναι άνω των 12 χρονών.

Έχουν τοποθετηθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο από τις αρχές Μαΐου και χρησιμοποιούνται καθημερινά από πάρα πολλούς δημότες. Είναι ανθεκτικά σε όλες τις καιρικές συνθήκες, σε ψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και στη βροχή.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω ξανά τον ΟΠΑΠ για την χορηγία του, τους Λειτουργούς του Δήμου για την στενή συνεργασία μεταξύ τους, αλλά και μαζί μου, για να παράγουμε τα αποτελέσματα που βλέπετε σήμερα και τον προπονητή της ακαδημίας που συμβάλει στην επιτυχία των στόχων μας.
Τέλος ευχαριστώ όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ

Δρ Λάζαρος Σ Σαββίδης
Δήμαρχος Στροβόλου

ΛΑργ