Χαιρετισμός Δημάρχου στην Τελετή Λήξης Ανοικτού Σχολείου Δήμου Στροβόλου Σχολικής Χρονιάς (2015-2016), 25/5/16 – Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας καλωσορίζουμε στην Τελετή Λήξης των προγραμμάτων του Ανοικτού Σχολείου του Δήμου μας για τη σχολική χρονιά 2015-2016. Ένα πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε το 2008 με 138 συμμετοχές, 12 θεματικές ενότητες και 16 τμήματα.  Λόγω της επιτυχίας του προγράμματος αγκαλιάστηκε από όλους τους δημότες Στροβόλου (μικρούς και μεγάλους) με τις συμμετοχές σήμερα να βρίσκονται στις 1800, με 38 θεματικές ενότητες και 150 τμήματα.

Στόχος μας είναι κάθε χρόνο ο θεσμός αυτός να εμπλουτίζεται με νέες δραστηριότητες ώστε να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες των δημοτών μας και οι συμμετοχές να αυξάνονται μ΄ένα σταθερό ποσοστό.

Το «Ανοικτό Σχολείο» είναι Πρόγραμμα του Δήμου Στροβόλου χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στο οποίο συμμετέχουν και οι άλλοι κοινωνικοί εταίροι που δρουν στο Δήμο και στους οποίους εκφράζω τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες μας. Στόχος του προγράμματος είναι η προσφορά προς τους δημότες ευκαιριών για δημιουργική απασχόληση με πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα αξιοποιώντας τους σχολικούς χώρους όταν δεν χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς του αναλυτικού προγράμματος.

Θέσαμε ως στόχο φέτος εκτός από τα Δημοτικά Σχολεία Κωνσταντινουπόλεως, Αρχαγγέλου, Χρυσελεούσας, να λειτουργήσουν και κάποιες δραστηριότητες και στα Δημοτικά σχολεία Δασούπολης και Αγίας Μαρίνας εισπράττοντας τα πολύ θετικά σχόλια τους συμμετέχοντες. Στόχος μας και για τη νέα σχολική χρονιά είναι ο εμπλουτισμός του προγράμματος με καινούριες δραστηριότητες και σε άλλα σχολεία του Δήμου μας, αν μας επιτραπεί με βάση τη λειτουργία άλλων προγραμμάτων που εφαρμόζονται στα σχολεία.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κωνσταντινουπόλεως κ. Ιωσήφ Ζερβό, το Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου κ. Γιώργο Σπύρου, τις Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων Αγίας Μαρίνας κα Χρυσταλλένη Λαζάρου (ΚΑ), κα Άντρη Φιλιππίδου – Χρίστου  (ΚΒ), τις Διευθύντριες του Δημοτικού Σχολείου Χρυσελεούσας κα Καλλιόπη Δημητρίου- Πύριλλου (ΚΑ) και κα Τασούλα Δημοσθένους-Χρυσοστόμου (ΚΒ),  τις  Διευθύντριες του Δημοτικού Σχολείου Δασούπολης, κα Χρυστάλλα Καλογήρου (ΚΑ) και κα Δόξα Πρωτοπαπά – Αντωνιάδη (ΚΒ), που μας στήριξαν και μας διευκόλυναν στην προσπάθεια μας, καθώς και τη Σχολική Εφορεία Στροβόλου στο σύνολό της αλλά ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της φίλο και συνεργάτη του Δήμου κ. Αντρέα Αθανασιάδη, για τη σημαντική τους βοήθεια.

Τέλος, επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και τη Συντονίστρια του Ανοικτού Σχολείου κα Λουκία Τσούκκα όπως επίσης τους συνεργάτες μας και τα Μέλη που με την αφοσίωση τους και την αγάπη τους για το έργο που επιτελούν, ανέβασαν ακόμα πιο ψηλά το επίπεδο του Ανοικτού Σχολείου και κάθε χρόνο όλο και πιο πολλοί δημότες επιθυμούν να ενταχθούν στις διάφορες ομάδες.

Ας απολαύσουμε τα παιδιά σε αυτά που μας έχουν ετοιμάσει και ας τους δώσουμε το θερμό μας χειροκρότημα για την προσπάθεια τους.  Καλό Καλοκαίρι σε όλους.

 

Δρ Λάζαρος Σ Σαββίδης

Δήμαρχος

Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Ανοικτού Σχολείου Στροβόλου