Χαιρετισμός Δημάρχου στην «Τελετή Βράβευσης Άριστων Αθλητών και Σωματείων 2016», 14/11/16 – Δημ. Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι

Κυρίες και Κύριοι,

Ο Δήμος Στροβόλου, πιστός στην προσπάθειά του για αναβάθμιση του αθλητισμού και πολιτισμού, βραβεύει απόψε τους άριστους αθλητές δημότες Στροβόλου για την περίοδο 2015-2016 καθώς και τα Σωματεία της περιοχής του που συμμετέχουν στα διάφορα πρωταθλήματα.

Ο θεσμός της βράβευσης των αθλητών και σωματείων στο Δήμο μας είναι μια πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία εκφράζει την αγάπη και την εκτίμηση του για τους αθλητές και Σωματεία του Στροβόλου που έχουν σημειώσει επιτυχίες σε διάφορα αθλητικά γεγονότα στη χρονιά που διανύουμε.

Μας δίνεται η ευκαιρία απόψε να βρεθούμε για λίγο ανάμεσα στους πρωταθλητές μας που με τις επιδόσεις και το ήθος τους μας τίμησαν για άλλη μια φορά και με εκπροσώπους των Σωματείων μας τα οποία με την αθλητική τους δράση στηρίζουν και εξυψώνουν την κοινωνία του Δήμου μας.

Έχουμε τη χαρά και την τιμή μεταξύ άλλων σημαντικών αθλητών να έχουμε απόψε μαζί μας και τους εξαιρετικούς αθλητές/πρωταθλητές μας, τον Απόστολο Παρέλλη ο οποίος κατέκτησε την 8η θέση στη δισκοβολία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, τον Μίλαν Τραίκοβιτς που με την πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιάδα κατάφερε να πάρει τη 7η Θέση στα 110μ με εμπόδια, τον Μάριο Γεωργίου που και για αυτόν ήταν η πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιάδα και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της Ενόργανης Γυμναστικής , τον Παύλο Κοντίδη (τον εκπροσωπεί ο μάνατζερ του, Στέφανος Σπύρου) για την κατάκτηση της 7ης θέσης στην Ιστιοπλοΐα  και την ομάδα Beach Handball της Κύπρου που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξήχθησαν στην Πεσκάρα. Όλοι οι πιο πάνω αθλητές με τις επιδόσεις, την αγωνιστικότητά και τη μαχητικότητα τους και τις πρόσφατες διεθνείς τους επιτυχίες   τίμησαν    επάξια την πατρίδα μας.

Η πρόσφατη αυτή  επιτυχία  τους, την οποία θα έχουμε τη χαρά να απολαύουμε  σε λίγο με την προβολή του σχετικού φιλμ που ετοιμάστηκε για τους σκοπούς της εκδήλωσης μας,   δημιουργεί τις προϋποθέσεις και τις προσδοκίες για ακόμη πιο μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον.

Θα ήταν βεβαίως παράλειψη από μέρους μου αν δεν έκανα  αναφορά σε ακόμη δύο εξαίρετους αθλητές που δεν κατέστη δυνατόν να είναι απόψε ανάμεσα μας λόγω απουσίας τους στο εξωτερικό. Πρόκειται για τον Κυριάκο Ιωάννου που ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε προηγούμενες τελετές βράβευσης του Δήμου, ο οποίος με άλμα 2,29 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κατέκτησε την έβδομη θέση στο άλμα εις ύψος και διατήρησε έτσι το όνομα του στην ελίτ των αθλητών ανά το παγκόσμιο και για τον Δημήτρη Χονδροκούκη ο οποίος με άλμα 2.25μ στον τελικό του ύψους κατέκτησε την 12η πολύ τιμητική θέση.

Τους ευχόμαστε να έχουν συνέχεια στις επιτυχίες και να παραμείνουν ψηλά.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Ο Αθλητισμός απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.  Διαπαιδαγωγεί, καλλιεργεί, μορφώνει. Ασκεί το σώμα παράλληλα προς το πνεύμα και όλες τις ψυχικές ιδιότητες των αθλουμένων.  Ιδίως της νεολαίας.

Οι αξίες που συνοδεύουν τον αθλητισμό και το αθλητικό πνεύμα αποκτούν μεγαλύτερο νόημα επειδή απευθύνονται κύρια στη νεολαία που είναι η ελπίδα του τόπου μας.

Βραβεύοντας τους άριστους αθλητές δεν ξεχνούμε ότι στον αθλητισμό το πιο σημαντικό είναι η συμμετοχή και η ευγενής άμιλλα.

Αγαπητοί προσκεκλημένοι

θεωρούμε καθήκον μας να στηρίξουμε περισσότερο ηθικά, τα θεμέλιά του αθλητισμού, που είστε όλοι εσείς αγαπητοί αθλητές και αθλήτριες και εκπρόσωποι των Σωματείων.

Η αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών χώρων καθώς και η δημιουργία νέων χώρων αθλοπαιδιών, όπου αυτό προσφέρεται, αποτελεί πρωταρχικό μέλημα του Δήμου .

Έχει προωθηθεί η εγκατάσταση μηχανημάτων άθλησης εξωτερικού χώρου για την εκγύμναση των αθλουμένων στο χώρο αξιοποιώντας σχετική χορηγία του ΟΠΑΠ, τον οποίο  ευχαριστούμε και δημόσια για την ευγενική του αυτή χειρονομία.

H δημιουργία από το Δήμο και επιτυχής λειτουργία για έκτη συνεχής χρονιά Ακαδημίας ποδοσφαίρου, στην οποία φέτος συμμετέχουν πέραν των 60 παιδιών αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 6 έως 13 ετών, παρέχει τη δυνατότητα για περισσότερες ευκαιρίες άθλησης στους δημότες και ειδικότερα στους νέους.

Αθλητικά προγράμματα και ευκαιρίες άθλησης προσφέρει ο Δήμος και μέσω του προγράμματος του Ανοικτού Σχολείου (αερόβια γυμναστική, γιόγκα, ζούμπα, ρυθμική γυμναστική, τοξοβολία, ταε κβο ντο ,αντισφαίριση κ.α).  Στα προγράμματα αυτά συμμετέχουν πέραν των 2000 προσώπων όλων των ηλικιών.

Ευκαιρίες άθλησης, ακόμη, έχουν και όσοι χρησιμοποιούν το πεζόδρομο στο Γραμμικό Πάρκο, όπου συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η χρήση των μηχανημάτων άθλησης σε ανοικτό χώρο κατά μήκος του πεζόδρομου.

Φιλοδοξία του Δήμου είναι μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες να προχωρήσει με την ολοκλήρωση του  έργου της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου  και της εφαρμογής προγραμμάτων μαζικού Αθλητισμού ώστε να δοθεί η δυνατότητα  σε περισσότερους νέους για άσκηση, για ψυχαγωγία, με ένα πιο υγιές και δημιουργικό τρόπο.

Στόχος μας είναι όπως σταδιακά στο μέλλον δημιουργηθούν μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου και ιεράρχησης των αναγκών του και υπό το φώς των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει σε σχέση με την οικονομική κρίση που διέρχεται ο τόπος μας και νέοι αθλητικοί χώροι, για να καλύψουν πρόσθετες ανάγκες που υπάρχουν, πέραν από αυτές που καλύπτει το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου.

Για ενίσχυση των προσπαθειών και επίτευξη των στόχων του Δήμου θα ζητηθεί η βοήθεια και συμπαράσταση της πολιτείας και του ΚΟΑ από τον οποίο αναμένεται να υποστηρίζει έμπρακτα τέτοιες προσπάθειες.

Χαιρετίζω την παρουσία της Προέδρου του ΚΟΑ  κ. Κλεάνθη Γεωργιάδη με τον οποίο είχαμε πρόσφατα μια εποικοδομητική συνάντηση στα γραφεία του Οργανισμού κατά την οποία συζητήσαμε τρόπους συνεργασίας και στήριξης των αθλητικών προγραμμάτων και υποδομών στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο  του προέδρου της ΚΟΕ, κ Ντίνου Μιχαηλίδη και της εκπροσώπου του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κα Κάλλης Χ”Ιωσήφ οι οποίοι τιμούν με την παρουσία τους την  εκδήλωση μας και θα απευθύνουν το δικό τους χαιρετισμό .

Απευθύνω τις ευχαριστίες μου προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας, και της υπηρεσίας του Δήμου που  οργανώνουν ανελλιπώς κάθε χρόνο εδώ και 26 χρόνια αυτή την ωραία εκδήλωση καθώς, επίσης, και όλους εσάς που παρευρίσκεστε απόψε μαζί μας.

 

Σας ευχαριστώ.