Δελτίο Τύπου – Ονοματοδοσία οδού «Κωνσταντίνου Παμή» στο Στρόβολο

 Πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, η τελετή ονομασίας της οδού “Κωνσταντίνου Παμή”, στο Στρόβολο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Στροβόλου, μετά από εισήγηση του Κοινοτάρχη και του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλιάς, αποφάσισε να δώσει στην οδό το όνομα του ηρωϊκώς πεσόντα, κατά την τουρκική εισβολή, ως ελάχιστος φόρος τιμής για τη θυσία του.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Στροβόλου, Δρ Λάζαρος Σ Σαββίδη έκανε αναφορά στο σύντομο βίο του Κωνσταντίνου Παμή και εξήρε τη θυσία του τιμώμενο ήρωα, καταλήγοντας: “Τιμούμε σήμερα τον Κωνσταντίνο Παμή και στο πρόσωπο του τιμούμε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας. Τιμούμε, ταυτόχρονα, τις οικογένειες τους που καρτερικά υπέμειναν ή υπομένουν τη δικαίωση για να μη πάει χαμένη η θυσία των ανθρώπων τους.

Η ονομασία αυτής της οδού θα κρατήσει αιώνια τη μνήμη του και θα θυμίζει σε όλους μας πως «αν είναι να αποθάνεις για την πατρίδα, θεία είναι η δάφνη που θα σε στεφανώσει».

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του Σωματείου “Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Κυράς” (ΑΠΟΚ), κ Νίκος Τάμπας και εκ μέρους της οικογένειας η ανιψιά του ήρωα, κα Κωνσταντίνα Σοφοκλέους.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ
30 Σεπτεμβρίου 2016

 

Συντάκτης: Λάκης Αργυρού

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22470319, 99614605
Email: largyrou@strovolos.org.cy