Δελτίο Τύπου – Δημοσιογραφική Διάσκεψη με θέμα «Προσφορά και Στήριξη Δημοτών Στροβόλου», 3/5/17

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 3 Μαΐου 2017, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου, συνέντευξη τύπου με θέμα «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ».

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Στροβόλου κ Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο Αντιδήμαρχος Στροβόλου κ Γιώργος Χρυσάνθου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας κ Γιώργος Χατζηϊωάννου Σίφου, οι Εκπρόσωποι των Δημοτικών Ομάδων και ο Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Στροβόλου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Στροβόλου τόνισε ότι ως Δήμος δεν υπερηφανευόμαστε για την προσφορά μας προς τους δυσπραγούντες συνανθρώπους μας γιατί αυτές οι εικόνες θα πρέπει πιο πολύ να μας προβληματίζουν διότι αποτελούν ντροπή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που αδυνατεί να καλύψει τις βασικές τους ανάγκες. Το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου θέτοντας ως προτεραιότητα του την έμπρακτη στήριξη των οικογενειών του Δήμου μας που αποδεδειγμένα δεν διαθέτουν επαρκείς οικονομικούς πόρους για αξιοπρεπή διαβίωση και κάλυψη των βασικών αναγκών διατροφής, στην συνεδρία του ημερομηνίας 25 Απριλίου 2017 αποφάσισε την έναρξη παροχής ειδών πρώτης ανάγκης σε μηνιαία βάση.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Στροβόλου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Γιώργο Χατζηιωάννου Σίφου για την προώθηση υλοποίησης αυτής της προσφοράς, τα μέλη της Επιτροπής που στήριξαν αυτή την εισήγηση, και το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου που έλαβε ομόφωνα αυτή την απόφαση. Ευχαρίστησε επίσης τους δημότες και τις επιχειρήσεις που συνεισέφεραν εμπράκτως στην υλοποίηση αυτής της πρότασης και την δημοτική υπηρεσία για την ευαισθησία και την έγνοια που διαθέτει για τον δημότη Στροβόλου.

Ο κ  Γιώργος Χατζηϊωάννου Σίφου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας ανέφερε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση η οποία θα αξιολογείται βάση κριτηρίων που έχουν καθοριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου και επίσης για το σκοπό ενίσχυσης της προσπάθειας αυτής θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική εκδήλωση για τη συλλογή πόρων σε μία προσπάθεια κάλυψης και άλλων βασικών αναγκών των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.

Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη στήριξη και σύμπνοια τους σε αυτή την προσπάθεια καθώς επίσης και το Πολυδύναμο Κέντρο Στροβόλου και όλους τους εθελοντές για τις άοκνες προσπάθειες τους που στοχεύουν στην ευημερία των δημοτών Στροβόλου.