Δελτίο Τύπου – Παράσταση Λαογραφικού-Χορευτικού Ομίλου Δήμου Στροβόλου «Γάμος ΑΛΛΑ Κυπριακά»

Μια υπέροχη και ιδιαίτερα διασκεδαστική μουσικοχορευτική παράσταση δόθηκε στις 2 Μαΐου 2017, από τον Λαογραφικό – Χορευτικό Όμιλο του Δήμου Στροβόλου, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Η παράσταση με τον πρωτότυπο τίτλο «Γάμος ΑΛΛΑ Κυπριακά», παρουσίασε τον σύγχρονο κυπριακό γάμο, όπως διαμορφώθηκε μέσα από το πέρασμα των χρόνων, διακωμωδώντας καταστάσεις και παραποιήσεις των παραδοσιακών εθίμων.

Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα δοθούν από τον Δήμο για την ενίσχυση του Συνδέσμου Συγγενών και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό «Μαζί».

Εκ μέρους του Συνδέσμου, την εκδήλωση χαιρέτισαν η πρόεδρος, κα Ευγενία Μηνά Παρτέλα και ο κ. Σταύρος Βρόντης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Δήμο για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και παρουσίασαν τους στόχους και τις επιδιώξεις του Συνδέσμου για την πληροφόρηση του κοινού για τον αυτισμό, θίγοντας ιδιαίτερα το θέμα του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος εξήρε τη σημασία του έργου και των παραστάσεων του Λαογραφικού Ομίλου για τη διατήρηση της παράδοσης, συγχαίροντας ταυτόχρονα τους δύο χοροδιδασκάλους του Ομίλου, Σωτήρη Αυγουστή και Πέτρο Κιττή.