Δελτίο Τύπου: Τι ισχύει από 4 Μαΐου στον Δήμο Στροβόλου

Σε συνέχεια της απόφασης του κλιμακίου των Δήμων Μείζονος Λευκωσίας,  ημερομηνίας 30 Απριλίου 2020, σε σχέση με την εφαρμογή των διαφοροποιημένων μέτρων, με στόχο την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

COVID-19, ο Δήμος Στροβόλου για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού διευκρινίζει τα ακόλουθα:

(α)     Επισκέψεις στα γραφεία και στους χώρους του Δημοτικού Μεγάρου,  θα γίνονται μόνο για πολύ απαραίτητους λόγους και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και προηγούμενη συνεννόηση με τους αρμόδιους Λειτουργούς.

(β)     Έχουν επαναλειτουργήσει οι ακόλουθες υπηρεσίες του Δήμου:

 1. Το Ταμείο του Δήμου (ωράριο: 8:00 – 14:30)
 2. Η παραλαβή/έκδοση αιτήσεων για εξασφάλιση άδειας πώλησης οινοπνευματωδών ποτών και Υγειονομικού Πιστοποιητικού και η εξυπηρέτηση κοινού. Η παραλαβή  αιτήσεων για έκδοση/ανανέωση  άδειας ποτού, καπνού και σκύλου.

Όσον αφορά την υποβολή αιτήσεων για έκδοση αδειών πώλησης οινοπνευματοδών, ποτών παρέχεται η δυνατότητα, η διαδικασία αυτή να γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου και το κοινό προτρέπεται να χρησιμοποιεί αυτή τη δυνατότητα.

 1. Η έκδοση και ανανέωση άδειας χρήσης Δημοτικών Χώρων Στάθμευσης
 2. Το Αρχείο οικοδομών.

Η εξυπηρέτηση επί  του παρόντος περιορίζεται σε θέματα που δεν χρειάζονται άμεση επαφή/συζήτηση με το κοινό και τους μελετητές και θα περιλαμβάνει:

 • Προσκόμιση συμπληρωματικών εγγράφων για άδειες οικοδομής.
 • Παραλαβή εγγράφων/αδειών από το κοινό.
 • Προσκόμιση νέων αιτήσεων. Οι αιτήσεις θα αφήνονται σε κιβώτιο στη νότια είσοδο του κτιρίου και δεν θα γίνεται έλεγχος πληρότητας την ίδια ώρα. Ο έλεγχος και η καταχώρηση της αίτησης θα γίνεται τις επόμενες λίγες μέρες   και θα συζητούνται τηλεφωνικά με τον μελετητή τυχόν ελλείψεις.

Για πληροφορίες σε σχέση με τις αιτήσεις αδειών οικοδομής που έχουν υποβληθεί, το κοινό και οι μελετητές παρακαλούνται να επικοινωνούν στο τηλέφωνο αρ 22470376 ή στο τηλεομοιότυπο 22470540.

 1. Η υπαίθρια Δημοτική Λαϊκή Αγορά που πραγματοποιείται σε χώρο στάθμευσης του νέου Γ.Σ.Π. ήδη λειτούργησε κανονικά στις 8 Μαΐου, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων και των πελατών.
 2. Ο πεζόδρομος εντός του Γραμμικού Πάρκου στον Πεδιαίο θα είναι ανοικτός για ατομική άσκηση, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα (εξαιρούνται τα ανήλικα παιδιά).
 3. Τα προγράμματα του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου και του Ανοικτού Σχολείου δεν θα λειτουργήσουν μέχρι νεότερων ανακοινώσεων αρμόδιων υπουργείων (εκτός των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται διαδικτυακά).
 4. Το πρόγραμμα διανομής τροφίμων/φαρμάκων και της δωρεάν διανομής παιδικών βιβλίων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 8/5/2020.
 5. Οι Τροχονόμοι του Δήμου συνεχίζουν να βοηθούν το έργο της Αστυνομίας  σε σχέση με την εφαρμογή των μέτρων.
 6. Οι υπηρεσίες του Δήμου συνεχίζουν καθημερινά να εργάζονται για την απολύμανση, καθαριότητα και συντήρηση της πόλης.

Για αποφυγή ταλαιπωρίας, το κοινό προτρέπεται να διευθετεί τις πληρωμές του ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου εδώ e-Στρόβολος

Ενστάσεις για τα Τέλη Σκυβάλων, Επαγγελματικής Άδειας και Δικαιωμάτων για Διατήρηση/Χρήση Επαγγελματικού Υποστατικού μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο municipality@strovolos.org.cy  ή στο φαξ 22470400.

Γενικά, οποιεσδήποτε επιστολές, αιτήματα και ενστάσεις μπορεί να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση municipality@strovolos.org.cy

Για πληροφορίες, το κοινό μπορεί να καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο/Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημοτών τηλ. 22470470 και να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα του Δήμου https://www.strovolos.org.cy/

Ο Δήμος Στροβόλου καλεί το κοινό να δείξει την αναγκαία κατανόηση αυτές τις μέρες για τυχόν ταλαιπωρία που θα υποστεί, ευελπιστώντας ότι πολύ σύντομα θα επανέλθουμε σε πλήρη κανονικότητα.