Δράση – Ζωγραφίζουμε για την ειρήνη στο πλαίσιο του προγράμματος Walk the Global Walk

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του προγράμματος Walk the Global Walk και του Aνοικτού Σχολείου Δήμου Στροβόλου, υπό την καθοδήγηση των καλλιτεχνών της ομάδας INNER SPACE έδωσαν χρώμα στον χώρο στάθμευσης του Δημοτικού Μεγάρου Στροβόλου, σε έναν τοίχο ο οποίος πολύ συχνά γίνεται στόχος βανδαλισμών.

Στη δράση συμμετείχαν επίσης το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Γαλλοκυπριακό Σχολείο, με τους μαθητές τους, όπως επίσης και η Σχολή Τυφλών “Άγιος Βαρνάβας”.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ 16, περιλαμβάνει στοιχεία στη νοηματική γλώσσα και στη γλώσσα μπράιγ, με σκοπό να δείξει ότι η τέχνη πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους.

Το πρόγραμμα Walk the Global Walk υλοποιείται από τον Δήμο Στροβόλου και τον οργανισμό CARDET, με επικεφαλής εταίρο το Oxfam Ιtalia.

Mπορείτε να δείτε τα βίντεο όπου παρουσιάζεται η δράση και το τι έχουν να πουν τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, στο κανάλι του Δήμου στο Youtube στους πιο κάτω συνδέσμους:

This Project is funded by the European through the funding programme EUROPEAID. The sole responsibility of this press release lies with the author. The European Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein [Project number: CSO-LA/2017/388-223]