Διαδικτυακή υπηρεσία για συλλογή κλαδευμάτων και ογκωδών αντικειμένων

Ο Δήμος Στροβόλου, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του, ενημερώνει το κοινό ότι πλέον είναι δυνατόν μέσω της ιστοσελίδας του (https://www.strovolos.org.cy/bulk-items-collection/) να γίνεται χρήση της υπηρεσίας συλλογής κλαδευμάτων και ογκωδών αντικειμένων κατ’ οίκον.

Οι δημότες με μια απλή διαδικασία και καταβάλλοντας  ένα μικρό αντίτιμο επιχορηγημένο από τον Δήμο, μπορούν να ζητήσουν  να  περάσει το συνεργείο του Δήμου από την κατοικία τους και συλλέξει τα απόβλητα που θα ήθελαν να μεταφερθούν στο Πράσινο Σημείο.

Παράλληλα, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου το κοινό μπορεί να πληρώσει για τις εν λόγω υπηρεσίες (ειδικά σακούλια για κλαδεύματα 1 ευρώ το ένα, συλλογή ογκωδών αντικειμένων δέκα ευρώ για ένα έως τρία αντικείμενα. Για κάθε επιπρόσθετο αντικείμενο οι δημότες θα καταβάλλουν το ποσό των πέντε ευρώ).

Ήδη από την 1η Ιουλίου 2020 λειτουργεί η υπηρεσία κατ’ οίκον συλλογής κλαδευμάτων, με την Υπηρεσία του Δήμου να απομακρύνει μόνο όσα κλαδεύματα τοποθετούνται σε ειδικά χάρτινα σακούλια, χωρητικότητας 110 λίτρων.

Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω σακούλια το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από τα γραφεία του Δήμου. Επιπρόσθετα, τώρα υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας των σακουλιών μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, με κατ’ οίκον παράδοση. Σημειώνεται ότι για την κατ’ οίκον παράδοση των κομποστοποιήσιμων σακουλιών ισχύει ως προϋπόθεση η ελάχιστη παραγγελία 15 σακουλιών.

Το κοινό καλείται να τερματίσει την τοποθέτηση σακουλιών με χόρτα και κλαδέματα μαζί με τα οικιακά σκύβαλα, όπως επίσης και την απόρριψη άχρηστων αντικειμένων και κλαδεμάτων σε οικόπεδα ή ανοικτούς χώρους, καθότι δεν ισχύει πλέον το ετήσιο πρόγραμμα του Δήμου για την περισυλλογή τους, όπως ίσχυε πριν τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου.

Τα πράσινα απορρίμματα όπως και πολλά άλλα άχρηστα υλικά μπορούν επίσης να μεταφέρονται από τους ίδιους τους δημότες στο Πράσινο Σημείο Στροβόλου, το οποίο βρίσκεται παραπλεύρως του πολυκαταστήματος “Leroy Merlin”.