Διαγωνισμός αφίσας και καλοκαιρινό σχολείο στο Τρόοδος, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Walk the Global Walk

Ο Δήμος Στροβόλου και ο ΜΚΟ CARDET στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού μαθητικού Προγράμματος «Walk the Global Walk» (www.walktheglobalwalk.eu) διοργάνωσαν μαθητικό διαγωνισμό αφίσας με θέμα «Προώθηση Ειρήνης, Δικαιοσύνης και Ισχυρών Θεσμών!».

Διακρίθηκαν συνολικά 19 έργα μαθητριών και μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και αναρτήθηκαν σε διαφημιστικές πινακίδες σε ολόκληρη την Κύπρο. Βραβεύθηκαν μαθήτριες και μαθητές των πιο κάτω σχολείων: Γυμνάσιο  Κοκκινοχωρίων «Πάνου Ιωάννου», Γυμνάσιο Νεάπολης Λεμεσoύ, Γαλλοκυπριακό Σχολείο Λευκωσίας, Δημόσιο Νηπιαγωγείο Κισσόνεργας «Γεώργιου Μιχαήλ», Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας, Α’ Δημοτικό Σχολείο Πέρα Χωρίου και Ανοικτό Σχολείο Δήμου Στροβόλου. Μπορείτε να δείτε όλα τα έργα στην ιστοσελίδα του Δήμου Στροβόλου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Τρόοδος καλοκαιρινό σχολείο, από την Πέμπτη 15/7/2021 μέχρι τη Δευτέρα 19/7/2021 στο Τρόοδος,  σε εθνικό επίπεδο και όχι με άλλους εταίρους του προγράμματος όπως τις άλλες χρονιές, λόγω της πανδημίας. Στο κυπριακό καλοκαιρινό σχολείο συμμετείχαν 13 μαθήτριες και μαθητές και 3 εκπαιδευτικοί από τα σχολεία που πραγματοποίησαν τις περισσότερες δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021.

Επίκεντρο της φετινής χρονιάς στο πρόγραμμα Walk the Global Walk ήταν ο Στόχος Αειφόρου Ανάπτυξης 16 του ΟΗΕ – Ειρήνη, Δικαιοσύνη, Ισχυροί Θεσμοί. Στο πλαίσιο του καλοκαιρινού  σχολείου οι μαθητές συνδύασαν όσα είχαν διδαχθεί από τους εκπαιδευτικούς τους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης 16 και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το θέμα με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου. Μέσω μεθόδων μη-τυπικής μάθησης και ενεργού συμμετοχής ανέπτυξαν την κριτική σκέψη τους και συνέταξαν το Κυπριακό Μανιφέστο – Διακήρυξη για την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη και τους Ισχυρούς Θεσμούς, το οποίο θα κοινοποιηθεί σε Τοπικές Αρχές της Κύπρου.