ΔΤ – Δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα την παρουσίαση της εκδήλωσης “Καρκασιαλίκιν with a point” στις 11/5/19

Δελτίο Τύπου

Δημοσιογραφική διάσκεψη
με θέμα την εκδήλωση Walk the global Walk στις 11 Μαΐου 2019

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/5/19,  στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου, Δημοσιογραφική Διάσκεψη με θέμα την παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου «Walk the Global Walk», που διοργανώνεται  από τον Δήμο Στροβόλου, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών του δράσεων και της πολιτικής του για δημιουργία μιας βιώσιμης πόλης, με σκοπό την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Στη διάσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κα Ιωάννα Παναγιώτου και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της CARDET, κ. Χαράλαμπος Βρασίδας.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Προώθησης Έρευνας και Ανάπτυξης στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία (CARDET), και άλλες 11 Ευρωπαϊκές χώρες, ο Δήμος συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο ευαισθητοποίησης «Walk the Global Walk», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό ταμείο Εurope Aid DEAR (Development  Education and Awareness Raising), δημιουργώντας δράσεις κινητοποίησης της μαθητικής κοινότητας  για την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών στον τόπο μας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων του έργου, ο Δήμος Στροβόλου, σε συνεργασία με την CARDET διοργανώνει την εκδήλωση “Καρκασιαλίκιν with a point”, το Σάββατο 11/5/19, ένα περίπατο δηλαδή, με αφετηρία το Πάρκο Ακροπόλεως και ώρα εκκίνησης 10:30 π.μ. και τερματισμό στο Πάρκο του Αγίου Δημητρίου, όπου θα ακολουθήσει εκδήλωση. Στην πορεία εκτός από μαθητές, συμμετέχει και το Ανοικτό Σχολείο Στροβόλου.

Από τον Δήμο Στροβόλου

7/5/19


Γενικές πληροφορίες για την εκδήλωση

Καρκασιαλίκιν (το) ουσ. {καρκαshαλλίκκι} η φασαρία, ο σαματάς, with a point, σημαίνει αναγνώριση της ανάγκης για συμμετοχή στα τοπικά κοινά, σημαίνει δυναμική και ζωντανή πόλη, πόλη βιώσιμη και δημοκρατική. Με θετικότητα μέσω των μουσικών, ζωντάνια μέσω των χρωμάτων δημιουργούμε συμμετοχή και πραγματική αίσθηση συνδημιουργίας και κοινής πορείας.
Η πορεία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με μαθητές από σχολεία από όλη την Κύπρο και ενήλικες και παιδιά από το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Στροβόλου, όπως και όλους τους θετικούς ανθρώπους που θέλουν να περάσουν ένα όμορφο Σαββατιάτικό πρωινό!