Ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας του Πράσινου Σημείου στον Στρόβολο

Ο Δήμος Στροβόλου πληροφορεί τους Δημότες του ότι έχει τεθεί σε λειτουργία το “Πράσινο Σημείο”, το οποίο έχει ως στόχο την παραλαβή και προώθηση για κομποστοποίηση των πράσινων αποβλήτων/κλαδευμάτων, καθώς και την ανακύκλωση ή και επαναχρησιμοποίηση των άλλων οικιακών υλικών και αντικειμένων, όπως ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, παιχνίδια κλπ.

Οι δημότες θα πρέπει να μεριμνούν οι ίδιοι για τη μεταφορά αυτών των αποβλήτων  στο “Πράσινο Σημείο”, καθώς όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο Δήμος έχει τερματίσει  από τις αρχές Απριλίου 2019 τη λειτουργία των συνεργείων περισυλλογής κλαδευμάτων σε σακούλια και των συνεργείων περισυλλογής κλαδευμάτων και άλλων αχρήστων από οικόπεδα. Η παραλαβή των αποβλήτων θα γίνεται χωρίς χρέωση για τους Δημότες.

Το “Πράσινο Σημείο” στον Στρόβολο βρίσκεται παρά τον κυκλικό κόμβο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, στην οδό Χαλκιδικής (παραπλεύρως του πολυκαταστήματος “Leroy Merlin”). Βλ. Χάρτη εδώ.

Το “Πράσινο Σημείο” λειτουργεί καθημερινά, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου.   Το ωράριο λειτουργίας του είναι:

Θερινό ωράριο (Απρίλιος – Σεπτέμβριος):
Δευτέρα – Σάββατο: 09.00 -20.00
Κυριακή: 09.00  – 14.00

Χειμερινό ωράριο (Οκτώβριος – Μάρτιος):
Δευτέρα – Σάββατο: 09.00 -18.00
Κυριακή: 09.00 – 14.00

Ο αριθμός τηλεφώνου για επικοινωνία με το “Πράσινο Σημείο” είναι 99950161.

Επιπλέον, ο Δήμος ενημερώνει το κοινό ότι έχει τερματιστεί και η λειτουργία του “Προσωρινού Πράσινου Σημείου”, το οποίο λειτουργούσε έως πρόσφατα στον χώρο των αποθηκών του Δήμου, παρά την πρώην “υπεραγορά Ορφανίδης”.

Ο Δήμος Στροβόλου καλεί τους Δημότες του να μην τοποθετούν σακούλια με κλαδεύματα μπροστά από τις κατοικίες τους, ούτε να απορρίπτουν τα απόβλητά τους σε οικόπεδα ή άλλους ανοικτούς χώρους της πόλης.  Αντί τούτου,  οι Δημότες μας καλούνται να χρησιμοποιούν το “Πράσινο Σημείο” που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

Για πρόσθετη πληροφόρηση αναφορικά με το θέμα αυτό, οι Δημότες μας μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου εδώ ή να επικοινωνούν με το Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημοτών στο τηλ. 22470470 κατά τις εργάσιμες ημέρες/ώρες.

Η καθαριότητα του Δήμου μας προϋποθέτει τη συνεργασία όλων.  Ας διατηρήσουμε τις γειτονιές μας σε καθαρή και υγιεινή κατάσταση.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

8 Μαΐου 2019