ΔΤ – Δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα την Υποψηφιότητα του Δήμου για την Ευρωπ. Πρωτεύουσα Εθελοντισμού 2021 και τις προσεχείς δράσεις Εθελοντισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Στροβόλου υποψήφιος για τον τίτλο της
Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Εθελοντισμού 2021
Πολυθεματική Συνάντηση Εθελοντών την Τετάρτη 18/9/19

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 13/9/19 δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα την ενημέρωση για την προσεχή Πολυθεματική Συνάντηση Εθελοντών, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/9/19 και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, με στόχο τον καθορισμό των προσεχών δράσεων εθελοντισμού.

Στη διάσκεψη παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος ανέφερε ότι ο Δήμος προχώρησε πέρσι στην ίδρυση του Γραφείου Εθελοντισμού και Ενεργού Πολίτη, με στόχο την ενεργοποίηση και τον συντονισμό των πολιτών, οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο, τον κόπο, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία τους για το καλό και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε, επίσης στην επιλογή του Δήμου ανάμεσα στους δύο φιναλίστ υποψήφιους Δήμους – μαζί με τον Δήμο του Βερολίνου – οι οποίοι θα διεκδικήσουν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Εθελοντισμού 2021. Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε επίσης, ότι η υποψηφιότητα αυτή, αποτελεί την αναγνώριση της πολυεπίπεδης εθελοντικής δράσης που για δεκαετίες επιτελείται από τον Δήμο, μέσω της συνεργασίας με διάφορους εθελοντικούς φορείς και της στήριξης των εθελοντικών πρωτοβουλιών οργανωμένων συνόλων.

Τη διάσκεψη τίμησε επίσης με την παρουσία του ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κ. Γιαννάκης Γιαννάκη, με την παρότρυνση και στήριξη του οποίου ο Δήμος υπέβαλε αίτηση για τον εν λόγω διαγωνισμό. Ο κ. Επίτροπος ανέφερε ότι η υποψηφιότητα αυτή είναι μία ιδιαίτερα μεγάλη τιμή για τον Δήμο Στροβόλου, καθώς και πρωτοποριακή για τα κυπριακά δεδομένα, η οποία αποδεικνύει το σημαντικότατο έργο που προσφέρουν οι εθελοντές στη χώρα μας.

Επί του παρόντος, ο Δήμος Στροβόλου βρίσκεται στο στάδιο της ετοιμασίας της υποψηφιότητας, ενώ τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 9 Δεκεμβρίου 2019.

Υποστηρικτής της υποψηφιότητας του Δήμου Στροβόλου είναι η Cyta.