ΔΤ – Εκστρατεία: Το νερό είναι στα χέρια μας!

Ο Δήμος Στροβόλου στην προσπάθειά του για προώθηση της ορθολογικής χρήσης των υδάτινων πόρων συμμετέχει στην εκστρατεία «Το Νερό είναι στα χέρια μας» που είναι μια πρωτοβουλία του Finish, σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας «ΑΚΤΗ».

Στόχος της εκστρατείας είναι η προώθηση της εξοικονόμησης νερού στην Κύπρο με πρακτικό τρόπο, ως μέτρο για την υδατική ασφάλεια και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου με αφετηρία τον Δήμο μας, όπου 50 επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία εξοπλίστηκαν με συσκευές εξοικονόμησης νερού. Ο στόχος είναι να εξοικονομηθούν έως και 1, 000, 000L  νερού, σε χρονικό διάστημα ενός έτους, σηματοδοτώντας την αρχή μίας μεγάλης προσπάθειας για την προστασία του νερού στην Κύπρο, με ορίζοντα τουλάχιστον τριετίας.

Σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε επ’ ευκαιρία της έναρξης της εκστρατείας στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου, παρουσία του υπουργού Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος,  ο Δήμαρχος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους τόνισε ότι  «Ο Δήμος Στροβόλου αγκάλιασε αυτήν την πρωτοβουλία καθώς εμπίπτει στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του για ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης με κύριο γνώμονα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος με τη σειρά του ανέπτυξε την εθνική στρατηγική για εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, τονίζοντας ότι «Πρέπει να γίνεται χρήση και όχι κατάχρηση του νερού, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο», υπογραμμίζοντας τη σημασία της εκστρατείας αυτής που ανέλαβαν το Finish, ο ΜΚΟ «ΑΚΤΗ» και ο Δήμος Στροβόλου.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία μπορείτε να βρείτε εδώ: www.toneroeinaistaxeriamas.cy