ΔΤ – Καθαρισμός Πάρκων και Δημόσιων Χώρων Πρασίνου

Ο Δήμος Στροβόλου πληροφορεί το κοινό ότι τα δημοτικά πάρκα και οι οργανωμένοι χώροι πρασίνου καθαρίζονται από ξερά χόρτα βάσει προγράμματος. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε 73 από τα 100 πάρκα και οργανωμένους χώρους πρασίνου, οι οποίες ξεκίνησαν όταν ήρθησαν τα περιοριστικά μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού με προτεραιότητα στα πάρκα με παιδικές χαρές.

Σχετικός κατάλογος, ο οποίος ενημερώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με τα πάρκα για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού τους, βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Δήμου στον πιο κάτω σύνδεσμο: https://www.strovolos.org.cy/parka-gia-chrisi-apo-to-koino/

Η προσπάθεια εξυπηρέτησης του κοινού και η παροχή ποιοτικής αναψυχής στα δημοτικά πάρκα είναι αδιάλειπτη. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας και του ότι οι υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό λόγω των έκτακτων συνθηκών για μεγάλο χρονικό διάστημα, σημειώνεται καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος διεκπεραίωσης των εργασιών.

Ο Δήμος αντιλαμβάνεται και κατανοεί την ανάγκη των δημοτών να απολαμβάνουν την ανάσα που προσφέρουν τα πάρκα μας, όμως δεδομένων των συνθηκών, ζητά από τους δημότες να δείξουν κατανόηση.

Το όλο πρόγραμμα καθαρισμού των πάρκων αναμένεται να υλοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις 10/7/20.