ΔΤ – Λειτουργία Ακαδημίας Πολιτών

Ο Δήμος Στροβόλου, ο Οργανισμός REACTION και η Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνουν τη Έναρξη της Λειτουργίας της Ανοικτής Ακαδημίας Πολιτών με διαλέξεις και συζητήσεις για θέματα που μας αφορούν όλους κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα στις 18:30.  Με την υποστήριξη του Δικτύου #SupportCY.

Στόχος της Ανοικτής Ακαδημίας των Πολιτών είναι η προώθηση της ενεργού πολιτότητας, η ενημέρωση των πολιτών για θέματα της επικαιρότητας από επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα. Παράλληλα, στο πλαίσιο της Ακαδημίας θα προωθείται ο δημοκρατικός διάλογος και η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.

O Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους τόνισε ότι η Ακαδημία έχει ως στόχο την προώθηση της ενεργού πολιτότητας, του δημοκρατικού διαλόγου και της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, κάτι που ο Δήμος Στροβόλου και το Γραφείο Εθελοντισμού και Ενεργού Πολίτη του Δήμου έχουν πολύ υψηλά στις προτεραιότητές τους. Ελπίδα όλων μας είναι να αγκαλιαστεί η Ακαδημία των Πολιτών από όλους και να γίνει θεσμός, μέσω του οποίου θα αρχίσει ένας γόνιμος και δημιουργικός διάλογος με τους πολίτες.

O Πρόεδρος του REACTION, Μάριος Σταύρου υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενισχύει τα μέγιστα την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μαζί με το Δήμο Στροβόλου και την Τράπεζα Κύπρου κάνουμε αυτή την ιδέα πράξη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να ρωτήσουν και να εκπαιδευτούν.

Η Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου, ανάφερε ότι «Η Ανοικτή Ακαδημία Πολιτών αποτελεί μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Στροβόλου, την οποία η Τράπεζα Κύπρου στηρίζει με ιδιαίτερη χαρά. Το τελευταίο διάστημα έχει αποδειχθεί για ακόμη μια φορά πόσο σημαντική είναι η σωστή πληροφόρηση και η σωστή εκπαίδευση των πολιτών, έτσι ώστε να ανταποκρινόμαστε όλοι σε διάφορες καταστάσεις και προβλήματα της κοινωνίας μας. Συγχαίρουμε λοιπόν τον Δήμο Στροβόλου και τον Οργανισμό Reaction για την διοργάνωση της Ανοικτής Ακαδημίας Πολιτών και δηλώνουμε ότι η Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας και της στήριξης τοπικών αρχών αλλά και της κοινωνίας μας, γενικότερα, θα συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην επιτυχή διεξαγωγή της Ακαδημίας, ενεργοποιώντας παράλληλα τις εταιρείες και οργανώσεις, μέλη του Δικτύου Υποστήριξης #SupportCY, στο να στηρίξουν αλλά και να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια.»

 

 1η  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ Live ΔΙΑΛΕΞΗ
 «Ψυχολογικές επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά και την οικογένεια»

 Η Ψυχολόγος Μαρία Φουσταλιεράκη, από τον Ελληνικό Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Το Χαμόγελο του Παιδιού αναλύει τις επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά και την οικογένεια. Συζητά με τους γονείς, απαντά ερωτήσεις και δίνει χρήσιμες συμβουλές.

14 Οκτωβρίου 2020 – Ώρα: 18:30  – Διάρκεια: 40 λεπτά.

Παρακουλήθηστε τη διάλεξη ζωντανά στο Facebook Page του Οργανισμού REACTION, του Δήμου Στροβόλου και του SupportCY.

Μπορείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας στο info@reactioninternational.org

Περισσότερες Πληροφορίες: 22264101