ΔΤ – Παρουσιάστηκε η μελέτη για τον νέο σχεδιασμό της οδού Τσερίου

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Στροβόλου την Πέμπτη 18/7/19, παρουσιάστηκε η μελέτη για τον νέο σχεδιασμό της οδού Τσερίου. Η εν λόγω μελέτη εκπονήθηκε από την εταιρεία Markides Associates. Η παρουσίασή έγινε από τον κ. Ανδρέα Μαρκίδη και τη συνεργάτιδά του κα Anne Marie de Boom.

Τη διάσκεψη χαιρέτισε ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος ανέφερε ότι ζητήθηκε από την εταιρεία Markides Associates ο νέος σχεδιασμός να λαμβάνει υπόψη τον ιδιαίτερο τοπικό χαρακτήρα της περιοχής, τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, του εμπορικού κόσμου και του απλού και καθημερινού πολίτη. Επίσης, ο Δήμαρχος τόνισε ότι η οδός Τσερίου θα πρέπει να είναι ένας ζωντανός δρόμος για τους ανθρώπους, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζεται και η χρήση του αυτοκινήτου. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Τσερίου δεν θα πρέπει είναι απλά μία δίοδος αυτοκινήτων, καθώς αποτελεί τη βασική αρτηρία μίας εκ των σημαντικότερων κοινοτήτων του Δήμου. Η Τσερίου θα πρέπει να είναι ο δρόμος που ενώνει την κοινότητα και τους ανθρώπους και όχι να τους χωρίζει.

Κατά την παρουσίαση, αναφέρθηκε από τους Μελετητές ότι η μελέτη της οδού Τσερίου στηρίχθηκε στη σύγχρονη προσέγγιση για οδικό σχεδιασμό, που προωθεί τη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο ανθρώπινου περιβάλλοντος.  Σύμφωνα με αυτή την προσέγγιση, λαμβάνονται υπόψη και πολλά άλλα κριτήρια, πέραν του κυκλοφοριακού φόρτου, όπως η ασφάλεια των πεζών και των οδηγών, η μείωση της ρύπανσης, η δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος και η εμπορική άνθιση της περιοχής.

Η μελέτη για τον νέο σχεδιασμό της οδού Τσερίου θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό απόψε Πέμπτη 18/7/19 και ώρα 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.