Ένα Δημοτικό Πάρκο στον Στρόβολο θα φέρει για πάντα το όνομα του Ήρωα Αντιπτέραρχου Γεώργιου Μπαλταδώρου, 8/6/19

Σε μια λιτή και ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες η ονοματοδοσία του Δημοτικού Πάρκου παρά την οδό Ολυμπίου Διός, στην περιοχή Ελαιώνων στον Στρόβολο, σε Πάρκο «Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπαλταδώρος», του Ήρωα πιλότου της Ελληνικής Αεροπορίας, ο οποίος στις 12 Απριλίου 2018 έχασε τη ζωή του, όταν το αεροσκάφος τύπου Mirage, του οποίου ήταν κυβερνήτης, κατέπεσε βορειανατολικά της νήσου Σκύρου, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής.

Την εκδήλωση – η οποία έγινε στην παρουσία της συζύγου, των δύο παιδιών και του αδελφού του εκλιπόντος – τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν ο Υπουργός Άμυνας, κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, κ. Ηλίας Φωτόπουλος και ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν στο κοινό τα λίγα λόγια που ανέφεραν ο αδελφός του εκλιπόντος, Χρήστος Μπαλταδώρος, καθώς και ο συμμαθητής του στη Σχολή Ικάρων, Σμηναγός Ιπτάμενος Χρύσανθος Ποταμίτης, οι οποίοι εξήραν το ήθος, την αριστεία  του Ήρωα.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, αξιωματούχοι των ένοπλων δυνάμεων και δεκάδες παρευρισκομένοι.

 

Από τον Δήμο Στροβόλου

8 Ιουνίου 2019