ΔΤ – Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Διάλογος Πολιτών με θέμα «ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ-ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ», 6/6/19

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, η πρωτοβουλία «Συνδιαμορφώνοντας  την Ευρώπη του μέλλοντος-Διάλογος πολιτών», με στόχο να προσφέρει στους πολίτες βήμα για να υποβάλουν και να συζητήσουν τις ιδέες, τις σκέψεις και τις απόψεις τους σχετικά με το πώς θέλουμε να είναι το μέλλον της Ευρώπης.

Η εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου, διοργανώθηκε από τον Δήμο Στροβόλου, σε συνεργασία με την Επιτροπή των Περιφερειών, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και το OXygono.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κκ. Karl-Heinz Lambertz, Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών, ο κ. Σταύρος Σταυρινίδης, Μέλος του Προεδρείου της Επιτροπής των Περιφερειών και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου και η Δρ Καλλιόπη Αγαπίου Ιωσηφίδου, Κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet (2001), Επ. Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές και να θέσουν ερωτήσεις προς αυτούς. Κυριότερο θέμα ενδιαφέροντος της συζήτησης αποτέλεσε η εντατικοποίηση των προσπαθειών για την εξεύρεση τρόπων συμμετοχής των νέων στα κοινά, με δεδομένη και τη μεγάλη αποχή των νέων που παρατηρήθηκε στις τελευταίες Ευρωεκλογές.

Την εκδήλωση συντόνιζε δημοσιογράφος κα Μαριλένα Ευαγγέλου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία αυτή.

Από τον Δήμο Στροβόλου

6/6/19