Επαναλειτουργία Λαϊκής Αγοράς Στροβόλου

Ο Δήμος Στροβόλου ανακοινώνει ότι η Λαϊκή Αγορά θα επαναλειτουργήσει από την Παρασκευή 8 Μαΐου, σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες και ακολουθώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες, οι οποίοι δημοσιεύθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο.

Σημειώνεται ότι η προσέλευση στη Λαϊκή Αγορά Στροβόλου θα πρέπει να γίνεται μετά την λήψη των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας. Το κοινό ενημερώνεται ότι θα διεξάγεται έλεγχος στην είσοδο της Αγοράς, έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Μέχρι τις 10:00 π.μ. θα εξυπηρετούνται μόνον άτομα άνω των 60 ετών, άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες όπως και άτομα με αναπηρίες.

Η Λαϊκή Αγορά θα επιτηρείται από λειτουργό του Δήμου Στροβόλου, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι τηρούνται όλα τα μέτρα και ότι η λειτουργία της διεξάγεται σε υγιεινά πλαίσια.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

Ενημερώνεστε ότι, στον εσωτερικό χώρο της Δημοτικής Αγοράς Στροβόλου  επιτρέπεται η είσοδος και η ταυτόχρονη παραμονή μέχρι 60 επισκεπτών.

Η Λαϊκή Αγορά θα εξυπηρετεί μέχρι τις 10.00 π.μ. άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, άτομα άνω των 60 ετών καθώς και άτομα με αναπηρίες.

Κατά την αναμονή σας πρέπει να τηρείτε απόσταση 2m. Καλείστε να τηρείτε τη σχετική σήμανση στο έδαφος για διευκόλυνση σας.

Κατά  την διακίνηση σας  εντός  του χώρου καλείστε επίσης να τηρείτε τη μέγιστη δυνατή απόσταση  και να αποφεύγετε τον συνωστισμό.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη Λαϊκή Αγορά πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες και επισημάνσεις των αρμόδιων Λειτουργών του Δήμου.

Για να σας επιτραπεί η είσοδος θα σας γίνει θερμομέτρηση. Σε περίπτωση που η μέτρηση σας είναι πέραν των  37,3o C, θα σας ζητηθεί να αποχωρήσετε. Σε αυτή την περίπτωση προτρέπεστε να επικοινωνήσετε  με τον προσωπικό σας γιατρό.

Σε περίπτωση που νιώθετε αδιαθεσία ή έχετε οποιαδήποτε συμπτώματα του COVID19 παρακαλείστε να  μην εισέλθετε στο χώρο.

Κατά την είσοδο  σας  θα σας δοθούν γάντια τα οποία έχετε υποχρέωση να φοράτε. Συστήνεται επίσης η χρήση μάσκας. Η απόρριψη γαντιών και μασκών πρέπει γίνεται σε κλειστούς κάδους.

Πριν την είσοδο και κατά την έξοδο θα πρέπει να απολυμάνετε τα χέρια σας  με αντισηπτικό διάλυμα.

Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας όταν βήχετε ή φταρνίζεστε με χαρτομάντιλα μιας χρήσης ή με λυγισμένο αγκώνα

Σε περίπτωση που νιώσετε αδιαθεσία ή εμφανίσετε ένα από τα πιο κάτω συμπτώματα: γενική κακουχία / καταβολή ή/και θερμοκρασία >37.3°C, ή/και ξηρός βήχας, ή/και μυαλγία κατά την  παραμονή σας το χώρο, καλείστε να ενημερώστε το προσωπικό του Δήμου και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα σας δοθούν.

Στον κάθε χώρο πώλησης η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται από ένα μόνο πωλητή. Όλα τα προϊόντα /τρόφιμα τα οποία καταναλώνονται ως έχουν χωρίς ψήσιμο/πλύσιμο/αποφλοίωση όπως ξηροί καρποί, είδη αρτοποιίας κ.ά. θα πρέπει να εκτίθενται προς πώληση και να προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο σε συσκευασίες είτε από νάιλον ή χαρτί, και όχι χύμα.

Παρακαλούμε ο χρόνος παραμονής σας στο χώρο να είναι ο απολύτως απαραίτητος.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΓΑΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΚΩΝ

ΓΑΝΤΙΑ: Χρησιμοποιήστε αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα και μετά φορέστε  τα γάντια.  Κατά την αφαίρεση το πρώτο γάντι αφαιρείται από τη μέση χωρίς να ακουμπήσετε την εσωτερική του πλευρά. Με το χέρι σας ακουμπάτε την εσωτερική πλευρά του δεύτερου γαντιού. Ακολούθως το γυρίζετε ανάποδα και το τραβάτε προς τα πάνω. Αντικαταστήστε κατεστραμμένα ή σκισμένα γάντια αμέσως.

ΜΑΣΚΑ: Τη φοράτε αφότου έχετε βάλει αντισηπτικό στα χέρια και έχετε φορέσει τα γάντια. Καλύπτετε το πρόσωπο από το πάνω μέρος της μύτης μέχρι το πιγούνι. Αν η μάσκα βραχεί ή λερωθεί την αφαιρείτε και την αντικαθιστάτε. Για να την αφαιρέσετε κάνετε το εντελώς αντίστροφο. Πρώτα βγάζετε τα γάντια, γιατί τα μάτια και το πρόσωπο είναι πηγές εισόδου του ιού. Στη συνέχεια ακουμπώντας τα κορδονάκια που την στηρίζουν την αφαιρείτε από το πρόσωπό σας. Δεν ακουμπάτε το εξωτερικό μέρος της μάσκας.

Η απόρριψη γαντιών και μασκών πρέπει γίνεται σε κλειστούς κάδους.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Αφαιρείτε τα γάντια σας και τα απορρίπτετε σε κλειστό κάδο.

Πλένετε τα χέρια σας με υγρό σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα και τα στεγνώνετε με πετσέτες μια χρήσης τις οποίες απορρίπτετε σε κλειστό κάδο απορριμμάτων.

Μετά τη χρήση της τουαλέτας κλείνετε το καπάκι και μετά πατάτε το καζανάκι. Το καπάκι της τουαλέτας πρέπει να παραμένει κλειστό.

Πριν την αποχώρηση σας πλένετε τα χέρια σας με υγρό σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα και τα στεγνώνετε με πετσέτες μια χρήσης τις οποίες απορρίπτετε σε κλειστό κάδο απορριμμάτων.

Χρησιμοποιείστε αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα κατά την έξοδο σας και φορέστε γάντια.

Προτρέπεστε να τηρείτε τις αποστάσεις και να αποφεύγετε τον συνωστισμό στο χώρο.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

  1. Όλες οι εργασίες καθαρισμού πρέπει να γίνονται με χρήση γαντιών, μάσκας και στολής εργασίας.
  2. Επιμελής και συχνός καθαρισμός των λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. πόμολα, καροτσάκια κλπ) με κοινά καθαριστικά, δηλαδή υγρό σαπούνι και νερό, ή διάλυμα οικιακής χλωρίνης 10% (1 μέρος οικιακής χλωρίνης αραιωμένο σε 10 μέρη νερό) ή αλκοολούχο αντισηπτικό (περιεκτικότητας 70% σε αλκοόλη).
  3. Επιμελής και συχνός καθαρισμός των χώρων υγιεινής (δάπεδα, λεκάνες, νιπτήρες, κλπ)  και απολύμανση τους σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας με τα κατάλληλα καθαριστικά και απολυμαντικά.
  4. Οι πλαστικές σακούλες των κάδων, όταν γεμίζουν, πρέπει να δένονται σφικτά και να απομακρύνονται αμέσως.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ