Ανακοίνωση – Ολοκλήρωση των προγραμμάτων διανομής τροφίμων και φαρμάκων και της δωρεάν διάθεσης και διανομής παιδικών βιβλίων

Ο Δήμος Στροβόλου, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τον κορονοϊό (COVID-19) και τα σχετικά Διατάγματα από το Κράτος, πληροφορεί το κοινό ότι τα προγράμματα διανομής τροφίμων και φαρμάκων, καθώς και δωρεάν διάθεσης και διανομής παιδικών βιβλίων ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 8 Μαΐου το τηλεφωνικό κέντρο (τηλ 22 311534) θα λειτουργήσει μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι και οι διανομές τροφίμων, φαρμάκων και βιβλίων θα πραγματοποιούνται μέχρι και το απόγευμα της ίδιας μέρας. Για τυχόν ανάγκες που θα παρουσιαστούν, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Δημοτών στο τηλ. 22 470470.

Τα εν λόγω προγράμματα λειτούργησαν με πλήρη επιτυχία από το Κέντρο Αλληλεγγύης και Στήριξης Δημοτών, το οποίο ο Δήμος Στροβόλου έθεσε άμεσα σε εφαρμογή, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, αλλά και των παιδιών και εφήβων, που λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, παρέμεναν εκτός του σχολικού τους περιβάλλοντος.

Με δεδομένη πλέον την επιτυχή λειτουργία του, το Κέντρο Αλληλεγγύης και Στήριξης Δημοτών θα παραμείνει ως ενεργός θεσμός από τον Δήμο Στροβόλου, ως προμετωπίδα αντιμετώπισης έκτακτων μελλοντικών κοινωνικών και άλλων αναγκών.

Ενημερωτικά, από τις 19 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου Αλληλεγγύης και Στήριξης Δημοτών, εξυπηρετήθηκαν περίπου 200 αιτήματα για κατ΄οίκον διανομή τροφίμων και φαρμάκων, ενώ περίπου 270 παιδιά και έφηβοι έλαβαν δωρεάν στα σπίτια  βιβλία.

Ο Δήμος Στροβόλου επιθυμεί να εκφράσει τις θερμότατες ευχαριστίες του στο προσωπικό του Δήμου και του Ιδρύματος «Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Στροβόλου», οι οποίοι στελέχωσαν το Κέντρο Αλληλεγγύης και Στήριξης Δημοτών, καθώς και τους εθελοντές, που επίσης πρόσφεραν τη βοήθειά τους για τη διανομή τροφίμων και βιβλίων.

Η συλλογική προσπάθεια όλων όσοι εργάστηκαν ακούραστα για τον σκοπό αυτό, αποδεικνύει για άλλη μία φορά το κοινωνικό πρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία είναι και θα παραμείνει η Αρχή που υπό οποιεσδήποτε συνθήκες βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες.

Από τον Δήμο Στροβόλου

7 Μαΐου 2020