Εθιμοτυπική συνάντηση της Πρέσβειρας του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Κύπρο, Elke Merks – Schaapveld με τον Δήμαρχο Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους

Ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους στις 8 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρέσβειρα του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Κύπρο, Elke Merks – Schaapveld.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι βασικότερες προκλήσεις των Δήμων και πώς αυτές θα αντιμετωπιστούν με την αναμενόμενη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα βιώσιμης κινητικότητας, με έμφαση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα Λευκωσίας και τα συνεπακόλουθα προβλήματα στην ποιότητα ζωής των πολιτών, ενώ αναφέρθηκε ως παράδειγμα καλής πρακτικής βιώσιμης αστικής ανάπτυξης η ανάπλαση της οδού Τσερίου, μέσω των προοπτικών που θα προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή η νέα μορφή της οδού.

Συζητήθηκε, επίσης, η αναγκαιότητα της αύξησης της χρήσης του ποδηλάτου σε ευρεία κλίμακα, μέσω της παροχής κινήτρων και της δημιουργίας των απαραίτητων υποδομών, που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή διακίνηση των ποδηλατών.