Εθιμοτυπική συνάντηση του Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο με τον Δήμαρχο Στροβόλου

O Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Ιωάννης Παπαμελετίου πραγματοποίησε χθες 31 Ιανουαρίου 2022 εθιμοτυπική συνάντηση με τον Δήμαρχο Στροβόλου, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, στην παρουσία του Δημοτικού Γραμματέα Στροβόλου, Γιώργου Χριστοδούλου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και οι δυνατότητες αντιμετώπισής τους, στο πλαίσιο της προτεινόμενης Μεταρρύθμισής της, μέσω της αναπροσαρμογής των αρμοδιοτήτων των Δήμων, αλλά και του επαναπροσδιορισμού των οικονομικών και άλλων πόρων τους. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις του Covid-19 στην κυπριακή και ελληνική κοινωνία και οικονομία και ειδικότερα στους Δήμους, όπως διαμορφώνονται μετά το πέρας δύο σχεδόν ετών από την εμφάνιση της πανδημίας.

Επιπρόσθετα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για το πλαίσιο των σημαντικότερων εκδηλώσεων που προγραμματίζονται από τον Δήμο Στροβόλου το τρέχον έτος, με έμφαση στις  εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.