Εθιμοτυπική συνάντηση του Πρέσβυ του Ισραήλ κ. Όρεν Ανόλικ με τον Δήμαρχο Στροβόλου, κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους

O Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, κ. Όρεν Ανόλικ, πραγματοποίησε χθες 24 Φεβρουαρίου 2022 εθιμοτυπική συνάντηση με τον Δήμαρχο Στροβόλου, κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, στην παρουσία του Δημοτικού Γραμματέα Στροβόλου, κ. Γιώργου Χριστοδούλου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι προοπτικές αντιμετώπισής τους, καθώς και η ευρύτερη ανάπτυξη του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των Δήμων, μέσω των προνοιών του προτεινόμενου νομοσχεδίου μεταρρύθμισή της.

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Στροβόλου αναφέρθηκε στα έργα υποδομής στον Στρόβολο, όπως η ανάπλαση του Παλαιού Πυρήνα Στροβόλου, που ολοκληρώνεται το β΄ εξάμηνο του έτους και τα έργα που δρομολογούνται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης, με έμφαση στην αναβάθμιση του Γραμμικού Πάρκου του Πεδιαίου Ποταμού.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι επερχόμενες δράσεις με θέμα τον Αντισημιτισμό που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ, με τους παρευρισκομένους να συμφωνούν για την υλοποίηση ενός ευρύτερου πλαισίου συνεργασίας, το οποίο θα βασίζεται στους τρεις πυλώνες που συνδέουν τους δύο λαούς, το παρελθόν, το παρόν και τον μέλλον.