Λειτουργία Δήμου Στροβόλου στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για διαχείριση της πανδημίας

Ο Δήμος Στροβόλου, σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου στις 5  Μαΐου 2021, ενημερώνει ότι από τη Δεύτερα 10 Μαΐου 2021 και  μέχρι και την Κυριακή 30 Μαΐου  2021 θα ισχύουν τα ακόλουθα:

Δημοτικό Μέγαρο

Το κοινό μπορεί να εξυπηρετείται στο Δημοτικό Μέγαρο  μόνο κατόπιν ραντεβού, το οποίο θα διευθετείται τηλεφωνικά εκ των προτέρων στο 22470470.

Το κοινό προτρέπεται, όταν αυτό είναι δυνατόν, να επιλέγει την τηλεφωνική εξυπηρέτηση στο τηλ. 22470470 ή την διαδικτυακή μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου www.strovolos.org.cy.

Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημοτών θα δέχεται κοινό χωρίς ραντεβού μόνο για επείγοντα θέματα.

Ταμείο

Το ταμείο του Δήμου θα εξυπηρετεί το κοινό, χωρίς διευθέτηση ραντεβού. Ωστόσο, συστήνεται να διευθετούνται τυχόν οφειλές προς τον Δήμο διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας (e-Στρόβολος: Πληρωμές μέσω Διαδικτύου | Strovolos Municipality) ή αποστέλλοντας προσωπική ή ταχυδρομική επιταγή στη διεύθυνση Δήμος Στροβόλου, Τ.Θ. 28403, 2094 Στρόβολος.

Πολιτικοί Γάμοι

Πληροφορούνται οι ενδιαφερόμενοι ότι θα τελούνται πολικοί γάμοι, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 22470418.

Ενστάσεις για τις φορολογίες μπορούν να υποβάλλονται:

Στην ιστοσελίδα του Δήμου, εδώ.

ή

Σε κλειστό φάκελο στο ειδικό κουτί που υπάρχει στη νότια είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου (κουτί με την ένδειξη «Ενστάσεις»), Δευτέρα με Παρασκευή εκτός αργιών από τις 08:00-14:00.

Αιτήσεις οικοδομής κτλ.

Για την υποβολή αιτήσεων για έκδοση αδειών οικοδομής, διαίρεσης γης, διαίρεσης οικοδομών και πιστοποιητικών έγκρισης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τοποθετούν τα σχετικά έγγραφα σε κλειστούς φακέλους στο κιβώτιο που βρίσκεται στη νότια είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου, Δευτέρα με Παρασκευή εκτός αργιών από τις 08:00-14:00.

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει ως δανειστική, κατόπιν ραντεβού, το οποίο θα διευθετείται τηλεφωνικά εκ των προτέρων στο τηλ. 22311534 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο library@strovolos.org.cy.

Δημοτικό Θέατρο

Το Δημοτικό Θέατρο θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που αφορούν τη λειτουργία κλειστών θεάτρων. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 22470470.

Τονίζεται ότι για να επιτραπεί η είσοδος στα πιο πάνω υποστατικά θα πρέπει να ισχύει μία από τις πιο κάτω προϋποθέσεις και τα άτομα να κατέχουν σχετικό αποδεικτικό στοιχείο:

  1. Εμβολιασμός με τουλάχιστον μία δόση και να έχει παρέλθει διάστημα 3 εβδομάδων, ή
  2. Να έχουν νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες, ή
  3. Να έχουν αρνητικό τεστ, PCR ή rapid test, με ισχύ 72 ωρών.

Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο

Θα λειτουργούν τα γήπεδα τένις και ο στίβος μόνο κατόπιν κράτησης. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 22318358.

Οι κρατήσεις στα γήπεδα τένις μπορούν να γίνονται στην ιστοσελίδα:

https://strovolossportcenter.com/bookings_tennis/index.php?controller=pjAdmin&action=pjActionLogin

Για να επιτραπεί η είσοδος στο Αθλητικό Κέντρο σε άτομα άνω των 12 ετών θα πρέπει να ισχύει μια από τις πιο κάτω προϋποθέσεις και τα άτομα να κατέχουν σχετικό αποδεικτικό στοιχείο σε περίπτωση ελέγχου από αρμόδιο επιθεωρητή ή αστυνομικό:

  1. Αρνητικό τεστ, PCR ή rapid test, με ισχύ 7 ημερών, ή
  2. Εμβολιασμός με τουλάχιστον μία δόση και να έχει παρέλθει διάστημα 3 εβδομάδων, ή
  3. Να έχουν νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες.

Δημοτική Λαϊκή Αγορά

Η Δημοτική Λαϊκή Αγορά λειτουργεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 06:00 π.μ. μέχρι τις 15:00 μ.μ, τηρώντας τα μέτρα όπως αυτά ορίζονται στο σχετικό πρωτόκολλο.

Άλλες υπηρεσίες

Οι ουσιώδεις υπηρεσίες του Δήμου που αφορούν την καθαριότητα της πόλης, τη συντήρηση δημόσιων χώρων, οδών και χώρων πρασίνου εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά τηρώντας όλα τα μέτρα.

Προτεραιότητα του Δήμου Στροβόλου είναι η διασφάλιση της καλύτερης και ασφαλέστερης εξυπηρέτησης του κοινού υπό τις παρούσες συνθήκες.

Καλείται το κοινό να λειτουργεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να τηρεί τα μέτρα προστασίας και να ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.