Μήνυμα Δημάρχου Στροβόλου κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους για το Πρόγραμμα «Περί Στροβόλου» και την 2η εκδήλωση του προγράμματος στις 15/3/18

Αγαπητοί συνδημότες,

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, στις 7:00 μμ, θα πραγματοποιηθεί η 2η εκδήλωση του Προγράμματος  «Περί Στρόβολου», στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου.

Το φθινόπωρο του περασμένου έτους, ο Δήμος μας εισήγαγε στις δράσεις του το ερευνητικό πρόγραμμα «ΠΕΡΙ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ», το οποίο έχει ως στόχο τη δημιουργία ιστορικού και κοινωνικού αρχείου του Δήμου Στροβόλου από τους δημότες, για τους δημότες, τους οποίους καλούμε να φέρουν φωτογραφίες, έγγραφα, αντικείμενα από τη ζωή, οικογένεια και δραστηριότητα τους, από το παρελθόν και μέχρι το έτος 2000.

Η  2η εκδήλωση του προγράμματος έχει ως κεντρικό θέμα τον σύγχρονο Στρόβολο, με διάλεξη από τον Επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρα Πέτρο Παπαπολυβίου και προκήρυξη Ανοικτού Καλέσματος για σύγχρονες φωτογραφίες του Στροβόλου, από τους Επιμελητές του Περί Στροβόλου και τον Φωτογραφικό Όμιλο του Δήμου μας.

Το υλικό που καλείται το κοινό να φέρει μπορεί να σχετίζεται με την εθνική μας παράδοση και κληρονομιά, τα ήθη και έθιμα, να αφορά γεγονότα, τοπία ή και εργασιακούς χώρους. Το υλικό θα καταγραφεί και θα οργανωθεί σε θεματικές ενότητες, με σκοπό τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού, ιστορικοκοινωνικού αρχείου του Στροβόλου.

Το Πρόγραμμα «Περί Στρόβολου», με γενική συντονίστρια την κυρία Μαρίνα Βρυωνίδου, συνεχίζεται με επιπρόσθετες εκδηλώσεις και προσκλήσεις προς στο κοινό, για συλλογή πληροφοριών και υλικού.

Σας καλούμε όλους να στηρίξετε το αξιόλογο αυτό πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε κοινωνοί μίας ανθρωποκεντρικής αποτύπωσης της ιστορίας του Στροβόλου, που θα προέρχεται από τις δικές μας αναμνήσεις και εμπειρίες.