Οικονομική ενίσχυση άπορων μαθητών των σχολείων Στροβόλου από τα καθαρά έσοδα των συναυλιών «Είσαι έν’ αστέρι μακρινό…» και «Λίγα Λουλούδια…», στη μνήμη Μαίρης Ιωάννου

Την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου συνάντηση του Δημάρχου Στροβόλου κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους με τους Διευθυντές ή εκπροσώπους των Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, που εμπίπτουν στα δημοτικά όρια Στροβόλου.  Στη συνάντηση αυτή επιδόθηκε στο κάθε σχολείο ένα χρηματικό ποσό για την οικονομική ενίσχυση άπορων μαθητών, που αποτελεί μέρος των καθαρών εσόδων των συναυλιών «Είσαι έν’ αστέρι μακρινό…» και «Λίγα Λουλούδια…», που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις 14 Μαΐου 2017 και 6 Μαΐου 2018, αντίστοιχα, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Πρόκειτο για πολυδιάστατες συναυλίες υψηλού επιπέδου με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες από τον κυπριακό και ελλαδικό μουσικό χώρο.  Εκατό πενήντα και πλέον άτομα – σολίστ, χορωδοί, εκτελεστές ενόργανης μουσικής και χορευτές – είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους επί σκηνής παίζοντας μουσική, τραγουδώντας και χορεύοντας.  Οι συναυλίες τελούσαν υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Στροβόλου, επισημαίνοντας ότι οι συναυλίες ήταν μουσικά γεγονότα υψηλού επιπέδου με καλλιτέχνες από τον κυπριακό και ελλαδικό μουσικό χώρο. Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι τέτοιες αξιόλογες εκδηλώσεις, που προάγουν τον πολιτισμό, θα τυγχάνουν στήριξης από τον Δήμο Στροβόλου.  Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι συναυλίες στη μνήμη Μαίρης Ιωάννου στηρίζουν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας.

Ακολούθως, ο κ. Μάριος Ιωάννου, εκπαιδευτικός – πιανίστας, ο οποίος είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια των συναυλιών, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους εκ μέρους της οικογένειας της Μαίρης Ιωάννου, στη μνήμη της οποίας ήταν αφιερωμένες οι εν λόγω συναυλίες. Η αείμνηστη Μαίρη Ιωάννου αφιέρωσε τη ζωή της, για πενήντα και πλέον χρόνια στη Μουσική και στη διδασκαλία του πιάνου. Μαθητές της διακρίνονται σήμερα στον μουσικό χώρο ως σολίστ, καθηγητές Πανεπιστημίων, καθηγητές Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και καθηγητές Πιάνου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επίδοση των καθαρών εσόδων των δύο συναυλίων σε είκοσι Δημοτικά Σχολεία, έξι Γυμνάσια, πέντε Λύκεια, ένα Εσπερινό Γυμνάσιο και μία Τεχνική Σχολή της περιφέρειας Στροβόλου.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

19 Απριλίου 2019