Παρουσία Δημάρχου στην Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση «Δώσε Φως σε μια Ζωή» του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου

Προσφωνήσεις

Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση να παρευρεθώ και φέτος στη σημερινή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου εδώ στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» και να απευθύνω ευχές και να κάνουμε μαζί τη φωταγώγηση του δένδρου.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων μας δίνει την ευκαιρία να στρέψουμε το βλέμμα και την ψυχή μας στους συνανθρώπους μας που αυτές τις μέρες μας έχουν περισσότερη ανάγκη και να καλλιεργήσουμε την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη προσφέροντας απλόχερα ότι ο καθένας μας μπορεί.

Είναι οι μέρες που οι άνθρωποι στρέφουν το βλέμμα στον ουρανό και ζητάνε από το Θεό την εκπλήρωση προσδοκιών και ονείρων.

Η δύσκολη περίοδος που περνά ο τόπος μας, υποχρέωσε τους ανθρώπους να μειώσουν τις προσδοκίες τους και να περιορίσουν την αναζήτηση υλικών αγαθών. Παρόλα αυτά, τις μέρες των γιορτών, όλο και κάτι θα ζητήσουν όλο και κάτι θα πάρουν.

Αυτοί που διατηρούν την ίδια επιθυμία άσβεστη για χρόνια, γιατί αυτή δεν έχει να κάνει με την ύλη και δεν μπορεί να επηρεαστεί από την οικονομική κρίση, είναι οι άνθρωποι με καρκίνο.

Το μόνο που ζητούν είναι την υγεία τους! Ένα άνθρωπο να τους κρατά το χέρι και κάποιον ή κάτι να τους καταπραΰνει τον πόνο. Ανθρώπους να είναι κοντά τους και να είναι συνοδοιπόροι στο δύσκολο αγώνα τους, στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους.

Σε κάθε οικογένεια κάποιον άγγιξε η ασθένεια αυτή που κάποιοι δεν τολμούν, ακόμα και σήμερα, να αναφέρουν ούτε το όνομα της. Κάποιοι δεν τολμούν να την προφέρουν, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν τη δύναμη να την υποφέρουν. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους και ο καθένας για το δικό του άνθρωπο, ανάβουμε σήμερα το δέντρο των Χριστουγέννων, ως δέντρο ελπίδας και προσευχής, αφιερώνοντας ένα λαμπάκι για το αγαπημένο μας πρόσωπο που το άγγιξε η ασθένεια.

Συγχαίρω θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου, την Εκτελεστική Διευθύντρια, το Βοηθό Εκτελεστικό Διευθυντή, όλο το προσωπικό του Κέντρου και όλους τους εθελοντές, για τη συνεχή δράση και προσφορά τους.

Εύχομαι σε όλους Χαρούμενα Χριστούγεννα, μαζί με τους αγαπημένους σας και ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2016 με την ευχή και άσβηστη ελπίδα, η νέα χρονιά να φέρει για όλους μας την πολυπόθητη λύση στην πατρίδα μας.

Δρ Λάζαρος Σαββίδης
Δήμαρχος

mayor_xmas_2015_a

mayor_xmas_2015_b