Προκήρυξη πρωταθλήματος Αντισφαίρισης Δήμου Στροβόλου – Μάρτιος 2016

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (Tennis) ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ 2016

Ο Δήμος Στροβόλου διοργανώνει και φέτος το 4ο πρωτάθλημα αντισφαίρισης (tennis) στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Στροβόλου.

Μετά τις συνεχόμενες επιτυχείς διοργανώσεις Πρωταθλημάτων Αντισφαίρισης (tennis) ο Δήμος Στροβόλου συνεχίζει τη προσφορά προς τους πολίτες του, και όχι μόνο.

 1. Τόπος και χρόνος Πρωταθλήματος: Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στα γήπεδα του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Στροβόλου,. Το πρωτάθλημα αυτό θα διεξάγεται για τέσσερεις συνεχόμενες εβδομάδες τις ακόλουθες ημέρες: Παρασκευή 11, Σάββατο 12, Κυριακή 13 Μαρτίου, Παρασκευή 18, Σάββατο 19 , Κυριακή 20 Μαρτίου, Παρασκευή 25, Σάββατο 26, Κυριακή 27 Μαρτίου, Παρασκευή 1, Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Απριλίου.Αν λόγω πολλών συμμετοχών ή κακών καιρικών συνθηκών χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν περισσότερες ημέρες τότε θα χρησιμοποιηθούν ή Πέμπτη ή η Δευτέρα.

  Ο λόγος είναι ότι θα μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε άτομα που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πιο πάνω πρωτάθλημα να ενοικιάζουν τα γήπεδα για δική τους χρήση.

 2. Συμμετοχή : Το δικαίωμα συμμετοχής έχει καθορισθεί ως εξής: άτομα που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μία μόνο κατηγορία 8 ΕΥΡΩ, άτομα που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε δύο κατηγορίες 15 ΕΥΡΩ και άτομα που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε τρείς κατηγορίες 20 ΕΥΡΩ και μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι δημότες του Δήμου Στροβόλου, οι οποίοι την τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, δε βρίσκονται στους δέκα (10) πρώτους κάθε κατηγορίας της επίσημης Παγκύπριας κατάταξης της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου.
 3. Κανονισμοί αγώνων : Σε μερικές κατηγορίες θα διεξαχθούν αγώνες διπλών. Πιο κάτω θα βρείτε λεπτομερώς σε ποιες κατηγορίες θα διεξαχθούν τα διπλά.
 4. Οι αγώνες θα διεξάγονται καθημερινά και θα αρχίζουν στις 3:00 μ.μ. και οι τελευταίοι αγώνες θα είναι προγραμματισμένοι για να αρχίζουν γύρω στις 6.00 μ.μ..
 5. Κατηγορίες αγωνισμάτων: Απλός Αγοριών κάτω των 10/12/και 16. Απλός Κοριτσιών κάτω των 14, και 16, απλός ανδρών, απλός γυναικών, απλός γυναικών +35 απλός ανδρών άνω των 35, απλός ανδρών άνω των 45, απλός ανδρών άνω των 55, διπλός ανδρών άνω των 45, διπλός ανδρών, διπλός γυναικών και μικτός διπλός. Για τα διπλά κάποιος για να αγωνισθεί θα πρέπει να είναι πάνω από 16 ετών.
 6. Στις κατηγορίες αγοριών (10/12 και 16 και κοριτσιών (-14 και -16 ) οι αγώνες θα κρίνονται στο ένα σετ των 9 games, με διαφορά 2 games. Σε περίπτωση που το σκορ θα είναι 8-8 τότε ο αγώνας θα κρίνεται στο tie break ( μέχρι τους 7 πόντους). Οι τελικοί αγώνες όλων των κατηγοριών θα διεξάγονται με το σύστημα best of three tie break sets.Στις κατηγορίες απλό ανδρών, γυναικών, ανδρών +35, ανδρών +45, ανδρών +55 όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται με το σύστημα tie break sets, δηλ στα δύο πρώτα set όταν το σκόρ είναι 6-6 θα διεξάγεται tie break μέχρι τους 7 πόντους. Σε περίπτωση που ο αγώνας είναι 1-1 set θα διεξάγεται match tie break δηλ. tie break μέχρι τους 10 πόντους.

  Το ίδιο θα ισχύει και στους διπλούς αγώνες.

  Όλοι οι αγώνες (Αγοριών, Κοριτσιών, Ανδρών, Γυναικών, μονά και διπλά ) θα διεξάγονται με το σύστημα NO AD ( No Advantage) δηλ. όταν το σκορ είναι 40-40 (deuce) ο παίκτης που υποδέχεται το service επιλέγει την πλευρά του γηπέδου που θέλει να υποδεχθεί το service και όποιος κερδίσει τον πόντο κερδίζει και το game.

 7. Για να διεξαχθεί μια κατηγορία ο ελάχιστος αριθμός των αθλητών που θα συμμετάσχουν πρέπει να είναι 6 άτομα και στα διπλά 4 ζευγάρια.Οι αντισφαιριστές έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή μόνο σε μια κατηγορία μονού , μία κατηγορία διπλού και επιπρόσθετα στη κατηγορία μικτού διπλού.
 8. Έντυπο συμμετοχής: Κάθε ενδιαφερόμενος οφείλει να συμπληρώσει έντυπο συμμετοχής το οποίο μπορεί να προμηθευτεί από την ιστοσελίδα του Δήμου Στροβόλου www.strovolos.org.cy και το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Στροβόλου και να το παραδώσει στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Στροβόλου μαζί με τα αντίτιμο συμμετοχής ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση vassilg@cytanet.com.cy το αργότερο μέχρι τη Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 και ώρα 2.00 μ.μ.Άτομα που θα στείλουν τις αιτήσεις τους με email θα πρέπει πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα τους να έχουν πληρώσει το αντίτιμο.

  Συμμετοχές που θα ληφθούν αργότερα από την ημερομηνία λήξεως δε θα ληφθούν υπ’ όψιν.

 9. Κλήρωση αγώνων. Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει τη Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016. και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Στροβόλου www.strovolos.org.cy καιctf.tournamentsoftware.com μαζί με το πρόγραμμα των αγώνων. Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανανεώνεται κάθε μέρα σύμφωνα με τα αποτελέσματα που θα προκύπτουν από τους αγώνες που θα διεξάγονται.Είναι υποχρέωση των διαγωνιζομένων να ενημερώνονται για το πρόγραμμα των αγώνων. Δεν θα γίνεται οποιαδήποτε τηλεφωνική ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα των αγώνων και κάθε διαγωνιζόμενος οφείλει να ενημερώνεται από τις πιο πάνω ιστοσελίδες σχετικά με την ημέρα που αγωνιστεί.
  Αν κάποιος έχει πρόβλημα σε κάποια συγκεκριμένη μέρα θα πρέπει να το αναφέρει στην αίτηση του πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος και στο σημείοΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ, ούτως ώστε ο οργανωτής να μπορεί να προγραμματίσει έγκαιρα τους αγώνες.
  Παρακλήσεις για αλλαγή στο πρόγραμμα πρέπει να αποφεύγονται, για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
 10. Μπάλες: Στις κατηγορίες κάτω των 10 θα χρησιμοποιούνται soft balls.
 11. Οι αντισφαιριστές οφείλουν να προσέρχονται στην καθορισμένη ώρα που αναφέρεται στο πρόγραμμα αγώνων. Αντισφαιριστής ο οποίος για οποιοδήποτε λόγο δεν θα παρουσιαστεί στον αγώνα οφείλει να ειδοποιήσει έγκαιρα τον υπεύθυνο πρωταθλήματος, ο οποίος με τη σειρά του θα ειδοποιεί τον αντίπαλο αντισφαιριστή για τη μη διεξαγωγή του αγώνα, και θα χάνει το αγώνα. Κανένας αγώνας δέν αναβάλλεται ή μετατίθεται.
 12. Ασφάλεια αθλητών: Οι αντισφαιριστές λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα με δική τους ευθύνη όσον αφορά ασθένεια ή ατυχήματα που τυχόν υποστούν κατά τη διάρκεια των αγώνων και προτρέπονται να εξεταστούν ιατρικώς με δική τους φροντίδα. Βραβεία: Στον πρώτο και δεύτερο νικητή κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα.
 13. Οργανωτική Επιτροπή: Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από τους: Γιώργο Χριστοδούλου, Χάρη Θεοχαρίδη και Γιώργο Βασιλειάδη
 14. Υπεύθυνος αγώνων: Γιώργος Βασιλειάδης, Αρ. τηλ. 99200500, emailvassilg@cytanet.com.cy 
 15. Υπεύθυνος αγωνιστικού χώρου: Δώρος Αχιλλέως τηλ. 99427051
  Αθλητικό Κέντρο Δήμου Στροβόλου τηλ. 22318358

Ηλικίες διαγωνιζομένων:

Κάτω των 10 ( όσοι γεννήθηκαν το 2006 ή αργότερα)
Κάτω των 12 ( όσοι γεννήθηκαν το 2004 ή αργότερα)
Κάτω των 14 ( όσοι γεννήθηκαν το 2002 ή αργότερα)
Κάτω των 16 ( όσοι γεννήθηκαν το 2000 ή αργότερα)
Ανδρών (χωρίς όριο ηλικίας)
Ανδρών +35 ( όσοι γεννήθηκαν το 1981 ή ενωρίτερα)
Ανδρών +45 ( όσοι γεννήθηκαν το 1971 ή ενωρίτερα)
Ανδρών +55 ( όσοι γεννήθηκαν το 1961 ή ενωρίτερα
Γυναικών (χωρίς όριο ηλικίας).
Γυναικών +35 (όσες γεννήθηκαν το 1981 ή ενωρίτερα)
Διπλό ανδρών , γυναικών και μικτό ( όσοι γεννήθηκαν το 2000 ή ενωρίτερα)