Χαιρετισμός στην Παρουσίαση Βιβλίου «Ο Παρείσακτος» του Νίκου Δενδρινού, 17/3/16 – Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου

Αγαπητοί Φίλοι,

Από τον περσινό Μάρτιο είναι η Τρίτη φορά που έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε τα βιβλία φίλων λογοτεχνών από την Ελλάδα, καθώς και τους ίδιους τους δημιουργούς τους.

Είχαμε, λοιπόν, την ευκαιρία να γνωρίσουμε το λογοτέχνη Γιάννη Μπάρτζη, τη λογοτέχνιδα Ιωάννα Κρητικού και σήμερα έχουμε κοντά μας τον κ. Νίκο Δενδρινό, συνοδευόμενο από τη σύζυγό του και από το δυναμικό βιβλίο του “Ο Παρείσακτος”.

Καλωσορίσατε Φίλοι, στο Δήμο μας και εύχομαι το βιβλίο να βρει πολλούς αναγνώστες και να παραδειγματίσει με το τόσο πάντοτε επίκαιρο θέμα του.  Αφού το θέμα του είναι η βία στην οικογένεια και η κακοποίηση που υφίσταται ένα μικρό παιδί, από ένα βάρβαρο παππού και μια άκαρδη θεία.

Δυστυχώς, ακούμε και διαβάζουμε καθημερινώς για θέματα κακοποίησης παιδιών, με διάφορους και ειδεχθείς, πάντοτε, τρόπους και δεν μπόρεσαν ακόμα, ως άνθρωποι του 21ου αιώνα, ορισμένοι ανώριμοι και ανώμαλοι άνθρωποι να δαμάσουν τα ζωώδη ένστικτα και να τιθασεύσουν τις άνομες ορέξεις τους.  Δεν έχουμε καταφέρει, ως σύγχρονοι, μορφωμένοι άνθρωποι να αντιληφθούμε κάτι το τόσο απλό:  το παιδί χρειάζεται τη φροντίδα, την προστασία και την αγάπη μας για να μεγαλώσει ομαλά και να μπορέσει να ωριμάσει σ΄ έναν κόσμο ήρεμο, φιλικό και στοργικό.

Σε λίγο θα ακούσουμε από το εμπνευσμένο μήνυμα της Επιτρόπου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, κας Λήδα Κουρσουμπά, τα ακριβή και ανατριχιαστικά στοιχεία της σημερινής κατάστασης των κακοποιημένων παιδιών σε όλον τον κόσμο και την ευχαριστούμε, που ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκλησή μας για τη σημερινή συμμετοχή της στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του κ. Νίκου Δενδρινού.

Πριν να προχωρήσουμε στην παρουσίαση του βιβλίου, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον ΄Ομιλο Φίλων της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, για την τόσο καλή επιλογή των βιβλίων, των συγγραφέων και γενικώς των θεμάτων με τα οποία εμπλουτίζει τις εκδηλώσεις του.

Και πάλι, καλωσορίσατε, αγαπητοί φίλοι, και καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο σας!

 

Δρ Λάζαρος Σ Σαββίδης

Δήμαρχος

17 Μαρτίου 2016