«Up to You(th)» 4th Edition – «Φεστιβάλ Νέων 2018», 29/9/18 – Πάρκο Ακρόπολης

Με το σύνθημα «Up to You(th)», διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Πάρκο Ακροπόλεως στον Στρόβολο, το Φεστιβάλ Νέων από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 και είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό, στέλνοντας και φέτος το μήνυμα πως η δύναμη και η ελπίδα του τόπου μας βρίσκονται στα χέρια της νέας γενιάς.

Στο Φεστιβάλ, πρωταγωνιστές θα είναι οι ίδιοι οι νέοι, αφού στόχος του, είναι η ανάδειξη τους ως ένα από τα πιο ζωντανά και ελπιδοφόρα κομμάτια της κοινωνίας μας, ώστε να εμπνευστούν ακόμα περισσότεροι νέοι και να εμπλακούν ενεργά σε δημιουργικούς τομείς της κοινωνικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας.

Πιο συγκεκριμένα, στο Φεστιβάλ θα υπάρχει και φέτος NGO Fair με τη συμμετοχή 70 και πλέον Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται σε θέματα εθελοντισμού, περιβάλλοντος, κοινωνικής προσφοράς, πολιτισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλους τομείς.

Επιπρόσθετα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές ταινιών μικρού μήκους από Κύπριους δημιουργούς (Geekotopos), να συμμετέχουν σε εναλλακτικά πειράματα επιστήμης από τη SciCo Cyprus. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συνομιλήσουν με game developers και cosplayers της Cyprus ComicCon, να δούν συναρπαστικές εφαρμογές τεχνολογίας, να γνωρίσουν τον θεσμό της ανταλλακτικής και «ανθρώπινης» βιβλιοθήκης, αλλά και να ενημερωθούν για τις Ευρωπαϊκές Εκστρατείες Life Stories και Aware. Στον χώρο, θα υπάρχει επίσης παιδική γωνιά με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για μικρά παιδιά.

 

Δραστηριότητες:

Reggae και Ska με τους BlackOut

NGO Fair. Γνωριμία με 70+ οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε θέματα όπως περιβάλλον, ανθρώπινα δικαιώματα, υγεία, πολιτισμό κ.α. Διοργανώνεται σε συνεργασία με το NGO-Support Centre και το Cyprus Youth Council.Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.Kıbrıs Gençlik Konseyi

Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη με το Human Library – Cyprus . Μάθε τις προσωπικές ιστορίες των ζωντανών «βιβλίων» που μπορείς να «δανειστείς» και να «διαβάσεις» ελεύθερα, μιλώντας με ανθρώπους που εκπροσωπούν διάφορες κοινωνικές ομάδες που βιώνουν διακρίσεις καθημερινά.

Basketball Jam με τους PeacePlayers International – Cyprus. Διασκεδαστικά παιχνίδια και δραστηριότητες καλαθόσφαιρας για όλες τις ηλικίες με σκοπό την άρσηπροκαταλήψεων και στερεοτύπων.

Cosplayers φωτογραφίζονται με το κοινό ενώ κύπριοι game developers δείχνουν τη δουλειά τους. Διοργανώνει η Cyprus Comic Con

Tech Fair. Drone simulator, ρομπότ, εικονική πραγματικότητα, και άλλες εφαρμογές τεχνολογίας.

PoetrySession. Κύπριοι δημιουργοί, μοιράζονται μαζί μας τα ποιήματα τους, στο chill out area του φεστιβάλ, από τις 19:30-21:00.

Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη από την Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης του Γραμματισμού. Αντάλλαξε βιβλία που δεν χρειάζεσαι με άλλα. Μια άτυπη «βιβλιοδρομία», με τα βιβλία στη θέση της σκυτάλης: ο καθένας μπορεί να προσφέρει ένα βιβλίο ανεξαρτήτως περιεχομένου και θεματολογίας, να το αφήσει εκεί, να πάρει κάποιο άλλο, να το επιστρέψει και ο κύκλος συνεχίζεται.

Role Models Initiative. Το LifeStories στοχεύει στην έμπνευση και ενδυνάμωση των νέων μέσα από την παρουσίαση ανθρώπων που κατάφεραν να πετύχουν στη ζωή τους, παρά τις διακρίσεις ή τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν, ή ανθρώπων των οποίων η δουλειά έχει εμψυχώσει άτομα με μεταναστατευτικό υπόβαθρο

Βιωματικά εργαστήρια και ανοικτές συζητήσεις σε θεματικές όπως περιβάλλον, εκπαίδευση, ανθρώπινα δικαιώματα και άλλα. (Cyprus Youth DiplomaCY, Future Worlds Center – Cyprus Neuroscience & Technology Institute ICLAIM).

Ο οργανισμός SciCo Cyprus θα βρίσκεται στο Φεστιβάλ για να δώσει σε όλους μας μια διαφορετική διάσταση για την επιστήμη, μέσα από μια σειρά από διαδραστικά πειράματα και παρουσιάσεις.

Προβολές ταινιών μικρού μήκους από κύπριους δημιουργούς. Συντονίζει ο GeekOtopos

Το Cyprus Computer Society διοργανώνει τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex Cyprus με την υποστήριξη και του ΟΝΕΚ. Οι διαγωνιζόμενοι του Robotex κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ ώστε να συμμετέχουν σε διάφορες προκλήσεις, όπως μονομαχία και έξοδος από λαβύρινθο. Στο περίπτερο τους στο Φεστιβάλ Νέων θα δείτε δείγματα τέτοιων αγώνων και θα μάθετε πως οι «ρομποτικές μάχες» βοηθούν στην ανάπτυξη αναλυτικής, υπολογιστικής και κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και ομαδικού πνεύματος

Παιδική γωνιά με εργαστήρι αυλού, παραμύθια, facepainting και κατασκευές. (Windcraft, Hope For Children CRC Policy Center)

 

Για το Event πατήστε εδώ.