7ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας, 13-16 Οκτωβρίου 2022 – Πάρκο Ακρόπολης

Το Nicosia Book Fest έρχεται για 7η συνεχή χρονιά στις 13 – 16 Οκτωβρίου 2022 στο Πάρκο Ακρόπολης στον Στρόβολο, με στόχο την ανάδειξη της αξίας του βιβλίου στην κυπριακή κοινωνία και την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Διοργανωτής είναι το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας ενώ το φεστιβάλ στηρίζουν, ανάμεσα σε άλλους, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και ο Δήμος Στροβόλου.

Στο φετινό φεστιβάλ, θα  συμμετέχουν πέραν των 50 οργανισμών με περίπτερα – εκδοτικοί οίκοι, βιβλιοπωλεία, ενώσεις συγγραφέων, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες, ξένα πολιτιστικά ιδρύματα και πρεσβείες – θα παρουσιαστούν πέραν των 40 συγγραφέων  στις διάφορες σκηνές παρουσιάσεων – λογοτεχνική και παιδική – θα γίνουν εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενώ στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Επιπρόσθετα στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν ειδικά περίπτερα για συγγραφείς στα οποία μπορούν να παρουσιάζουν τα έργα τους στο κοινό, ενώ σε πολλά περίπτερα βιβλιοπωλείων και εκδοτών θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για την παρουσία άλλων συγγραφέων. Συνολικά, με βάση και την προηγούμενη εμπειρία, η συμμετοχή συγγραφέων στο Φεστιβάλ αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 άτομα.

Επιπρόσθετα, οι παρουσιάσεις θα οπτικογραφηθούν για να προστεθούν στο ψηφιακό αποθετήριο που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και το οποίο φιλοξενεί τις παρουσιάσεις του Φεστιβάλ. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα και θα δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στο έργο των συγγραφέων που θα παρουσιαστούν στο φετινό Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ θα λειτουργήσει στις 13-14 Οκτωβρίου 2022 για τις Παράλληλες Δράσεις – Εργαστήρια, ενώ στις 15-16 Οκτωβρίου 2022 από τις 10:00 π.μ. μέχρι και τις 10:00 μ.μ. με το σύνολο των δράσεων του διημέρου και την ταυτόχρονη λειτουργία των περιπτέρων των συμμετεχόντων οργανισμών, εκδοτικών οίκων και βιβλιοπωλείων.

Η είσοδος στο φεστιβάλ και η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι εντελώς δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο nicosiabookfestival@gmail.com ή ενημερωθείτε εδώ www.nicosiabookfest.com

Για το Event πατήστε εδώ.