Άρθρο Δημάρχου Στροβόλου: Λαϊκή Αγορά και Τρίτες

Σας περιμένουμε, με ασφάλεια και προσοχή

Εν μέσω των δυσκολιών που περνούμε όλοι μας τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε ένα ευχάριστο νέο να μοιραστούμε με τον κόσμο, ελπίζοντας ότι θα τελειώσει σύντομα αυτή η δοκιμασία. Η Λαϊκή Αγορά του Δήμου μας, που βρίσκεται στον χώρο στάθμευσης του ΓΣΠ, θα λειτουργεί δύο ημέρες την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή. Σας περιμένουμε λοιπόν, από την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 και Τρίτες.

Αποφασίσαμε να ανοίξουμε την Λαϊκή Αγορά για ακόμα μία ημέρα, καθώς με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν, οι λαϊκές αγορές οφείλουν να λειτουργούν με το 50% της χωρητικότητάς τους. Πήραμε αυτήν την απόφαση τώρα και όχι νωρίτερα, γιατί ελπίζαμε ότι το μέτρο θα ήταν προσωρινό και παροδικό. Βλέποντας όμως την κατάσταση και αναλογιζόμενοι τις συνέπειες για τους παραγωγούς μας, σκεφτήκαμε ότι αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τους υποστηρίξουμε.

Έγιναν οι απαραίτητοι σχεδιασμοί και διευθετήσεις για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε την Αγορά για ακόμη μία μέρα, ενώ το προσωπικό του Δήμου εργάζεται επιμελώς για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την τήρηση των μέτρων, τόσο στην Λαϊκή Αγορά όσο και αλλού. Επομένως, είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα κυλούν ομαλά κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στο «παζάρι του Στροβόλου», όπου θα μπορείτε να βρείτε φρέσκα προϊόντα από την κυπριακή γη, ζεστό κουλούρι και άλλα ζυμωτά, τυριά, αλλαντικά και ψάρι, μεταξύ άλλων.

Ευελπιστούμε ότι το κοινό θα προσέρχεται συντεταγμένα, προσεκτικά, ακολουθώντας τις οδηγίες και τηρώντας τα μέτρα στην Λαϊκή Αγορά για να κάνει τα ψώνια του και να υποστηρίξει έμπρακτα τους παραγωγούς του τόπου του. Κι επειδή τυχαίνει να επισκέπτομαι και εγώ συχνά την Λαϊκή Αγορά του Δήμου μας και να συνομιλώ με τους παραγωγούς μας, έχω να πω ότι μου κάνει μεγάλη εντύπωση το εξής: όσο δύσκολη και επίπονη και αν είναι η  δουλειά τους, όλα αυτά ξεθωριάζουν μπροστά στο χαμόγελο του ευχαριστημένου πελάτη, όλα φωτίζονται όταν έρθει ένας καλός λόγος, μια ανθρώπινη κουβέντα, ένα χαμόγελο, ένα αστείο –αυτές είναι, εξάλλου, οι στιγμές που δίνουν στη ζωή μας προστιθέμενη αξία.

Γνωρίζω ότι τείνουμε να τις ξεχάσουμε δεδομένης της κατάστασης. Γνωρίζω επίσης ότι αποθαρρύνονται οι άσκοπες συναντήσεις, για να προστατευθούμε από αυτόν τον ιό- τύραννο. Ωστόσο, τηρουμένων των μέτρων και των αποστάσεων ασφαλείας, με προσοχή, μπορούμε ακόμα να θυμόμαστε ότι είμαστε άνθρωποι. Δράττομαι της ευκαιρίας να υπενθυμίσω σε όλους ένα αγαπημένο ρητό από τον Τόμας Φούλερ: «Η σκοτεινότερη ώρα είναι πριν την αυγή». Πιστεύω ότι αυτό είναι το σημείο που διανύουμε τώρα, τη σκοτεινότερη ώρα. Για αυτό και πιστεύω ότι σύντομα θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση, σοφότεροι και δυνατότεροι.

Δημάρχος Στροβόλου
Ανδρέας Παπαχαραλάμπους