Χαιρετισμός Δημάρχου στην 4η Ετήσια Έκθεση Ανοικτού Σχολείου Δήμου Στροβόλου Ομάδων Ζωγραφικής, Αγιογραφίας, Χειροποίητων Κοσμημάτων, Υφασμάτινης Κούκλας, Γλυπτικής, Πλέξιμο (σμίλες), Κατασκευές με Ανακυκλώσιμα Υλικά, 8/6/2016 – Εκθ. Χώρο Σπηλιών Πάρκου Ακροπόλεως

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας καλωσορίζουμε στα Εγκαίνια της 4ης Ετήσιας Έκθεσης των δραστηριοτήτων Ζωγραφικής, Αγιογραφίας, Χειροποίητων Κοσμημάτων, Υφασμάτινης Κούκλας, Γλυπτικής, Πλέξιμο με βελόνες και Κατασκευές με Ανακυκλώσιμα Υλικά του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Στροβόλου, στην οποία εκτίθενται δημιουργίες των συμμετεχόντων.

Το ‘Ανοικτό Σχολείο’ είναι πρόγραμμα το οποίο επιχορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με κύριο στόχο την αξιοποίηση των σχολικών χώρων ως Κέντρων Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημιουργίας τα απογεύματα και, γενικά, όταν αυτά δεν χρησιμοποιούνται.

Ο θεσμός λειτουργεί τα τελευταία 8 χρόνια έχοντας μεγάλη ανταπόκριση από τους Δημότες Στροβόλου και έχει ενταχθεί στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτιστικής προσφοράς του Δήμου προς τους Δημότες του και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο πρόσωπο. Στα διάφορα εργαστήρια μπορούν να συμμετέχουν άτομα ηλικίας από 4 ετών και άνω.

Οι δραστηριότητες στοχεύουν στην καλλιέργεια της αισθητικής αντίληψης. Ειδικότερα,  στην Έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα οι συμμετέχοντες στις εβδομαδιαίες εκπαιδευτικές συναντήσεις, έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν και να εφαρμόσουν εξειδικευμένες τεχνικές για το θέμα το οποίο διδάσκονται.

Τη σχολική περίοδο 2015-2016 στις δραστηριότητες συμμετείχαν 206 παιδιά και 74 ενήλικες. Λειτούργησαν 13 Ομάδες Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-16 χρονών και 5 Ομάδες για ενήλικες. Στη δραστηριότητα της Αγιογραφίας είχαμε 2 ομάδες ενηλίκων , στη δραστηριότητα των χειροποίητων κοσμημάτων 2 ομάδες παιδιών, στη δραστηριότητα της υφασμάτινης κούκλας 2 ομάδες ενηλίκων, στη δραστηριότητα της γλυπτικής 2 ομάδες  από παιδιά και ενήλικες, στη δραστηριότητα των Κατασκευών με Ανακυκλώσιμα υλικά 2 ομάδες από παιδιά και στο πλέξιμο με βελόνες 1 ομάδα ενηλίκων.

Οι συναντήσεις έγιναν από τον Οκτώβριο μέχρι αυτό το μήνα στα Δημοτικά Σχολεία Κωνσταντινουπόλεως, Αρχαγγέλου, Χρυσελεούσας, Δασούπολης, καθώς και στο Κέντρο Ενηλίκων Στροβόλου.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους συνεργάτες μας της Ζωγραφικής κυρία Χριστιάνα Κατσάρη και Χρυστάλλα Κυριάκου, της Αγιογραφίας κυρία Έλενα Φιλανιώτου, των Χειροποίητων κοσμημάτων κυρίας Χάρις Θεοδότου, της Γλυπτικής  Σιμόνη Συμεωνίδου, των Κατασκευών με ανακυκλώσιμα Υλικά  Ειρήνη Ζόρπα, την καθηγήτρια για το πλέξιμο για βελόνες κυρία Νόρα Καρυπίδου καθώς και στην καθηγήτρια της υφασμάτινης κούκλας κυρία Ταμάρα Τανακίδου για  το ζήλο και την αφοσίωση που επέδειξαν.

Θα θέλαμε, επίσης, να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες της Διοικούσας Επιτροπής και τις δικές μου προσωπικά στη Σχολική Εφορεία Στροβόλου και στους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Κωνσταντινουπόλεως κύριο Ιωσήφ Ζερβό , Αρχαγγέλου κύριο Γιώργο Σπύρου, Χρυσελεούσας κυρία Πόπη Δημητρίου (ΚΑ) και την κυρία Τασούλα Δημοσθένους – Χρυσοστόμου (ΚΒ), και Δασούπολης κυρία Χρυστάλλα Καλογήρου (ΚΑ) και Δόξα Πρωτοπαπά –Κύριλλου (ΚΒ) για τη σημαντική βοήθεια που παρέχουν στην υλοποίηση των προγραμμάτων.

Τέλος, συγχαίρουμε τους συμμετέχοντες που είναι και οι δημιουργοί των όσων εκθεμάτων έχουμε τη χαρά να δούμε απόψε, με την ευχή να συνεχίσουν και να αναπτύξουν περαιτέρω τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες.

 

Δρ Λάζαρος Σ Σαββίδης

Δήμαρχος