Χαιρετισμός Δημάρχου στην εκδήλωση απονομής τιμητικών πλακετών με την ευκαιρία της 42ης Αιμοδοσίας Αθλητικού Συλλόγου «Χαράλαμπος Πεττεμερίδης», 28/6/16 – Φουαγέ Δημοτικού Μεγάρου

Προσφωνήσεις

Με χαρά δέχτηκα την πρόσκληση σας να παρευρεθώ στη σημερινή εκδήλωση, στην οποία θα τιμηθούν όσοι συμμετείχαν στην 42η συνάντηση αιμοδοσίας που διοργάνωσε το Σωματείο σας.

Οι άνθρωποι των οποίων την μνήμη τιμούμε σήμερα έχουν αναλώσει τη ζωή τους στην υπηρεσία της κοινωνίας και κάποιοι από αυτούς έχουν δώσει την ίδια τους τη ζωή και έχυσαν το αίμα τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να είμαστε εδώ και να απολαμβάνουμε το αγαθό της πατρίδας και της ελευθερίας.

Πέραν όμως από αυτούς των οποίων τιμούμε τη μνήμη, έχουμε σήμερα και αυτούς των οποίων τιμούμε την πράξη.

Τιμούμε τους εθελοντές αιμοδότες του Συλλόγου, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί και έχουν κάνει βίωμα τους πως η αιμοδοσία, ως πράξη, είναι μια από τις σπουδαιότερες πράξεις αλληλεγγύης, φιλανθρωπίας και εθελοντισμού.

Ο εθελοντής αιμοδότης χρειάζεται ένα απλό χαρακτηριστικό για να συνεχίσει να προσφέρει.  Την αγάπη προς το συνάνθρωπο, που απ΄ότι φαίνεται είναι το χαρακτηριστικό για το οποίο διακρίνονται ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη του Συλλόγου και όλοι εσείς που παρευρίσκεστε σήμερα εδώ.

Τιμούμε λοιπόν σήμερα την ανθρωπιά και την αυτοθυσία.

Σας συγχαίρω για την σημερινή εκδήλωση σας, που πλέον έχει καταστεί ετήσιος θεσμός και εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο την προσφορά σας προς την κοινωνία του Στροβόλου και την κοινωνία της πατρίδας μας γενικότερα.

 

Δρ Λάζαρος Σ Σαββίδης

Δήμαρχος Στροβόλου