Χαιρετισμός Δημάρχου στην εκδήλωση για τη μετονομασία πάρκου παρά την οδό Καυκάσου σε πάρκο «Χαράλαμπου και Ελισάβετ Παντελίδη», 12/10/16

Προσφωνήσεις

Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε δύο ανθρώπους που συνέδεσαν το όνομα τους με την αναβάθμιση της περιοχής που βρισκόμαστε τώρα, αλλά και με τη δημιουργία του συγκεκριμένου Πάρκου, του Πάρκου «Χαράλαμπου και Ελισάβετ Παντελίδη».

Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Χαράλαμπο Παντελίδη και να συνεργαστώ μαζί του, από τις διάφορες θέσεις που υπηρέτησα στη Δημόσια Υπηρεσία.

Ένας άνθρωπος πράος, φιλότιμος, εργατικός και συνεργάσιμος, που η παρουσία του εξέπεμπε καλοσύνη και αγάπη.

Υπηρέτησε για 42 χρόνια τη Δημόσια Υπηρεσία, από τα οποία τα τελευταία 31 ως Ανώτερος Λειτουργός στη Διοίκηση του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Παράλληλα ο Χαράλαμπος διετέλεσε Εκκλησιαστικός Επίτροπος του ιερού ναού Χρυσελεούσας για πάνω από 17 χρόνια.

Η Ελισάβετ Παντελίδου υπήρξε μέλος της ΟΧΕΝ Στροβόλου για πέραν των 40 χρόνων, όπου σε μηνιαία βάση προσέφερε οικονομική βοήθεια σε άπορους συνανθρώπους μας. Επίσης είχε προβεί σε σημαντικές δωρεές τόσο στις δύο εκκλησίες της ενορίας της, του ιερού ναού Χρυσελεούσας και του ιερού ναού Της του Θεού Σοφίας, όσο και ιερού ναού Αγίου Βασιλείου.

Από το 1977 παραχωρούν ετήσιο βραβείο στους απόφοιτους του Λυκείου Εθνομάρτυρα Κυπριανού.

Ο χώρος στον οποίο έχει ανεγερθεί το σημερινό πάρκο είναι στην κατοχή της οικογένειας Παντελίδη από πάρα πολλά χρόνια, κληρονομικό από τον Νικόλα Χατζηγιάννη, πατέρα της Ελισάβετ.

Αξίζει να αναφερθεί πως λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου ο διαχωρισμός, η κατασκευή του πάρκου και η διαμόρφωση του χώρου πρασίνου διάρκεσαν πέραν των 10 ετών με το κόστος να ξεπερνά κατά πολύ το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Σήμερα το πάρκο αυτό αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή και προσφέρει άνετους και ασφαλισμένους χώρους για παιχνίδι για τα παιδιά και ξεκούραση για τους μεγαλύτερους.

Σε αναγνώριση της πολυετούς και πολύπλευρης προσφοράς των Χαράλαμπου και Ελισάβετ Παντελίδη στη κοινότητα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Στροβόλου αποφάσισε να δώσει το όνομα τους σε αυτό το πάρκο.

Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς όλη την οικογένεια για την ευρύτερη προσφορά τους προς το κοινωνικό σύνολο και ειδικότερα προς τους Στροβολιώτες συνδημότες τους.

Είναι για μένα ξεκάθαρο πως όπου υπάρχουν οραματιστές, άνθρωποι με αγνά αισθήματα και διάθεση για προσφορά, το όφελος προς την κοινωνία είναι τεράστιο και το παράδειγμα τους αξίζει να βρει μιμητές.
Δρ Λάζαρος Σ Σαββίδης
Δήμαρχος Στροβόλου