Χαιρετισμός Δημάρχου στην έκθεση «Αποτυπώνοντας την ομορφιά» της Θεοδώρας Οικονομίδου Χατζηκυπριανού, 9/11/16 – Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου

Με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκα την πρόσκληση σας να τελέσω τα εγκαίνια της έκθεσης, με τον πολύ όμορφο τίτλο «αποτυπώνοντας την ομορφιά», της Θεοδώρας Οικονομίδου Χατζηκυπριανού.

Η καλλιτέχνης γεννήθηκε στο Καϊμακλί, φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και είχε την τύχη να διδαχτεί την τέχνη από τους καλύτερους. Μαθήτρια του Αδαμάντιου Διαμαντή, του Τηλέμαχου Κάνθου και του Λευτέρη Οικονόμου, έβαλε πολύ γερές βάσεις στα πρώτα της βήματα στη ζωγραφική.

Σπούδασε Φιλολογία στην Αθήνα και όταν επέστρεψε στην Κύπρο διορίστηκε ως καθηγήτρια στα Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.

Η αγάπη της για την τέχνη μεταφράστηκε σε παρακολούθηση σχετικών διαλέξεων και μαθημάτων. Φοίτησε στη σχολή του Ανδρέα Χαραλάμπους για 2 χρόνια για τη ζωγραφική, ενώ διδάχτηκε γυμνό και χαρακτική στην Accademia di Belle Arti Pietro Vannucci στην Περούτσια της Ιταλίας. Παρακολούθησε, επίσης, τα μαθήματα που οργάνωσαν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου, το 1993, με τον καθηγητή Bruno Orfei.

Η πρώτη της ατομική έκθεση παρουσιάστηκε το 1993 στην Πύλη Αμμοχώστου και ακολούθησαν ακόμα πέντε ατομικές εκθέσεις και μία ομαδική.

Σήμερα εγκαινιάζουμε την 7η ατομική της έκθεση, η οποία περιλαμβάνει έργα με τοπία και νεκρές φύσεις σε ακουαρέλες, χαρακτικά, τοπία της Κύπρου σε λάδι και ακρυλικό, φιγούρες, αγγέλους, μορφές από την ελληνική μυθολογία και αρχαιολογία, πουλιά σε λάδι και ακρυλικό, γυμνά σε ακρυλικό και κάρβουνο.

Επίσης στην αποψινή της έκθεση μας παρουσιάζει την καινούρια της δουλειά την κεραμική μέσα από την οποία αποτυπώνει μορφές, ψάρια και κατασκευές τοίχου.

Σας καλωσορίζω, στην αποτύπωση της ομορφιάς, στο φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Στροβόλου και σας εύχομαι ευόδωση όλων των στόχων και των προσδοκιών σας.

Δρ Λάζαρος Σ Σαββίδης
Δήμαρχος Στροβόλου