Χαιρετισμός στην Παρουσίαση βιβλίου «EFFECTIVE WRITING THROUGH CURRENT AND CONTROVERSIAL ISSUES» της Κούλας Αφροδίση, 28/3/16 – Δημοτικό Μέγαρο

Προσφωνήσεις

Είναι με μεγάλη χαρά που αποδέχτηκα να παρευρεθώ και να χαιρετίσω την παρουσίαση του διδακτικού βιβλίου προώθησης της Αγγλικής, με τίτλο «Effective Writing Through Current and Controversial Issues – A thematic Approach, της φίλης και δημότισσας Στροβόλου, Κούλας Αφροδίση. Η παρουσίαση πραγματοποιείται στα πλαίσια του «Έτους Shakespeare», με την ευκαιρία των 400 χρόνων από το θάνατο του συγγραφέως. Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Ελληνικού Πνευματικού Ομίλου Κύπρου και του Πολιτιστικού Ομίλου Κύπρου για τη διοργάνωση της αποψινής εκδήλωσης.

Ο ποιητής και θεατρικός συγγραφέας William Shakespeare, θεωρείται ως ο σημαντικότερος συγγραφέας στην αγγλική γλώσσα, αποκαλούμενος συχνά ως ο εθνικός ποιητής της Αγγλίας. Τα έργα του περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πολυάριθμα θεατρικά έργα, σονέτα, και αφηγηματικά ποιήματα και έχουν μεταφραστεί σε πολλές άλλες γλώσσες διεθνώς. Ο Shakespeare κατάφερε όσο κανείς άλλος στην αγγλική γλώσσα, να γράψει αριστουργήματα, τόσο στην κωμωδία, όσο και στο δράμα και στην τραγωδία. Βασικό χαρακτηριστικό της δημιουργίας του είναι η διαχρονικότητα και η κατανόηση της ανθρώπινης ύπαρξης και της πολυπλοκότητας των ανθρώπινων σχέσεων. Η επίδραση που είχε η συνολική δημιουργία του Shakespeare στην αγγλική λογοτεχνία, υπήρξε τεράστια.

Το εγχειρίδιο «Effective Writing Through Current and Controversial Issues» της Κούλας Αφροδίση, το οποίο παρουσιάζεται απόψε, στοχεύει στην προώθηση της ανώτερης μάθησης της Αγγλικής Γλώσσας.

Με πολύχρονη σταδιοδρομία, αρχικά, ως εκπαιδευτικός στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και ακολούθως, ως διευθύντρια γυμνασίων και λυκείων και Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης για τα Αγγλικά, η Κούλα Αφροσίδη αδιαμφισβήτητα διέπρεψε στον χώρο της παιδείας. Παράλληλα, υπήρξε Επιθεωρήτρια και άλλων γλωσσών, πέραν των αγγλικών. Ολοκληρώνοντας την πορεία αυτή, η Κούλα δεν εφησύχασε: δίδαξε την αγγλική γλώσσα και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως ειδικό διδακτικό προσωπικό και τέθηκε επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εθνικής Μονάδας «Ευριδίκη Κύπρου», του Δικτύου Πληροφοριών για την Εκπαίδευση. Παράλληλα με το εκπαιδευτικό της έργο, η Κούλα συμμετείχε σε πολυάριθμα συνέδρια, ως εισηγήτρια.

Με το έργο και την εκπαιδευτική της προσφορά, η Κούλα Αφροδίση έχει αφήσει πολύτιμη κληρονομιά στην παιδεία της Κύπρου. Είμαι σίγουρος, ότι το εγχειρίδιο που παρουσιάζεται απόψε, είναι ο καρπός, ή καλύτερα το απόσταγμα της πολύχρονης πείρας της για την εκμάθηση και προώθηση της αγγλικής γλώσσας στον τόπο μας.

Αγαπητή Κούλα, σου εύχομαι κάθε επιτυχία και δημιουργικότητα σε όλα τα πεδία της ζωής σου.