Χαιρετισμός στο Μιούζικαλ «OLIVER!» του Πολιτιστικού Ομίλου «Μορφή» σε συνεργασία με την Ακαδημία Χορού «Αντιγόνη Τασουρή», 26/3/16 – Δημοτικό Μέγαρο

Προσφωνήσεις

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Είναι με μεγάλη χαρά που βρίσκομαι απόψε εδώ για να χαιρετίσω το musical «Oliver», το οποίο παρουσιάζει σε ελεύθερη ελληνική διασκευή ο Πολιτιστικός Όμιλος «Μορφή», σε συνεργασία με την Ακαδημία Χορού «Αντιγόνη Τασουρή».

Το θέμα του musical, η φτώχεια και η εξαθλίωση των συνανθρώπων μας,  είναι έντονα επίκαιρο στις μέρες μας: η έκρηξη του προσφυγικού προβλήματος, με κύριο αποδέκτη τη γειτονική Ελλάδα, η οποία δεν έχει αφήσει ανέπαφη ούτε και τη χώρα μας, έχει ως θύματά της εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές, ανάμεσά τους και εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, οι οποίοι απεγνωσμένα αναζητούν ένα ασφαλές μέρος για να διαφύγουν. Ταλαιπωρημένοι επί μήνες, νηστικοί, με όλα τους τα εναπομείναντα υπάρχοντα στους ώμους τους, τριγυρνούν σε μέρη άγνωστα, πέφτοντας τις περισσότερες φόρες θύματα επιτηδείων, που καραδοκούν για να εκμεταλλευτούν την απελπισία και την απόγνωση των προσφύγων.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πολιτιστικό Όμιλο «Μορφή» και ιδιαίτερα την καλλιτεχνική διευθύντριά του, φίλη Αντιγόνη Τασουρή, καταρχήν, για την εύστοχη επιλογή αυτού ειδικά του musical την εποχή αυτή, αλλά και για την πρωτοβουλία της συλλογής τροφίμων για τη στήριξη άπορων οικογενειών του Δήμου Στροβόλου. Στην αυριανή πρωινή παράσταση, στις 11:00, θα στηθεί περίπτερο έξω από το Δημοτικό Θέατρο για τον σκοπό αυτό.

Με την ευκαιρία, συγχαίρω τον Πολιτιστικό Όμιλο «Μορφή» για την πολύχρονη δράση του στα πολιτιστικά δρώμενα στον τόπο μας, αλλά και διεθνώς. Μεταξύ άλλων δράσεων και εμφανίσεων, τα musical που έχει ανεβάσει τα τελευταία 15 χρόνια επιδεικνύουν το υψηλό επίπεδο που χαρακτηρίζουν πλέον τις κυπριακές παραγωγές, οι οποίες συναγωνίζονται επάξια διεθνείς παραγωγές.

Ο Δήμος Στροβόλου και το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου είναι πάντοτε αρωγοί σε τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες, που όχι μόνο αναβαθμίζουν πολιτιστικά τον τόπο μας, αλλά ευαισθητοποιούν την κοινωνία και έμπρακτα ενεργούν για τη στήριξη των λιγότερο τυχερών συνανθρώπων μας.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και στον καθένα που συνέβαλε με οποιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση της παράστασης, τον σκηνοθέτη, τους χορογράφους, τους μουσικούς και τους ηθοποιούς, μικρούς και μεγάλους.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να παροτρύνω όλους να μην επαναπαυόμαστε, αλλά να είμαστε ενεργοί πολίτες, που δρουν με γνώμονα το γενικό καλό του τόπου και των συνανθρώπων μας.

Ας απολαύσουμε την παράσταση!