ΔΤ – Αλλάζει όψη τα βράδια ο Στρόβολος

Νέα εποχή στον οδικό φωτισμό του Στροβόλου

Εδώ και δύο εβδομάδες άρχισαν να αντικαθίστανται οι λαμπτήρες στους δρόμους του Δήμου Στροβόλου με φωτιστικά LED, καθώς τίθεται σε εφαρμογή η συμφωνία που υπεγράφη ανάμεσα στον Δήμο και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Δέκα χιλιάδες ενεργοβόροι λαμπτήρες παλιάς τεχνολογίας  αντικαθίστανται με φωτιστικά LED, τα οποία έχουν πολλαπλάσια πλεονεκτήματα. Εκτός από το σημαντικό οικονομικό όφελος για το Δήμο και κατ’ επέκταση για τους Δημότες Στροβόλου, το έργο αυτό θα έχει και θετικές περιβαλλοντικές συνέπειες, χάρη στο ότι οι νέοι λαμπτήρες καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και συνεπώς, μειώνονται έτσι οι περιβαλλοντικοί ρύποι.

Η εξοικονόμηση σε ενέργεια και κατ’ επέκταση σε χρήματα που προσφέρουν ξεπερνά το 66%. Τα νέα φωτιστικά καλύπτονται από οκταετή εγγύηση που αφορά και τη συντήρησή τους, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι Δήμος θα εξοικονομήσει 590.000 ευρώ κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες προσφέρουν καλύτερο φωτισμό, μειώνουν τα επικίνδυνα «σκοτεινά σημεία» στο οδικό δίκτυο, προσφέροντας καλύτερη οδική ασφάλεια.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου εντός 2 μηνών.