ΔΤ-Εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Στροβόλου με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Στροβόλου, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, με την νέα Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Salina Grenet-Catalano. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο Δημοτικός Γραμματέας Στροβόλου, Γιώργος Χριστοδούλου και η Elodie Wynar, Ακόλουθος Συνεργασίας για τη Γαλλική Γλώσσα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι επιπτώσεις του Covid-19 στην κυπριακή κοινωνία και οικονομία και πώς έχουν επηρεάσει τους Δήμους γενικότερα, ως ο εγγύτερος θεσμός στους πολίτες. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Μείζονος Λευκωσίας, με βασικότερες το κυκλοφοριακό πρόβλημα και τη διαχείριση αποβλήτων, καθώς και οι δυνατότητες και προοπτικές αντιμετώπισής τους μέσω του προτεινόμενου νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επιπρόσθετα, από τον Δήμαρχο Στροβόλου αναφέρθηκαν τα έργα που έχουν δρομολογηθεί ή είναι σε εξέλιξη για την ανάδειξη του Παλαιού Πυρήνα Στροβόλου και συγκεκριμένα, η ανάπλαση της Πλατείας και τα Εγκαίνια του Μουσείου του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου, στο πλαίσιο και των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και του αγώνα των Κυπρίων στην Εθνική Παλιγγενεσία του 1821.

Τέλος, συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας με την Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη της γαλλικής κουλτούρας και γλώσσας, μέσω διαδραστικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων.

 

Από τον Δήμο Στροβόλου
11/3/21