ΔΤ – Παράνομη απόρριψη αποβλήτων

Ο Δήμος Στροβόλου σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης του με ημερομηνία 12 Μαρτίου 2020, πληροφορεί τους δημότες ότι οι Επιθεωρητές ελέγχου για την παράνομη απόρριψη αποβλήτων που έχουν εξουσιοδοτηθεί από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για επίδοση εξώδικων προστίμων, έχουν αρχίσει την εποπτεία των γειτονιών της πόλης και έχουν ήδη προβεί στις πρώτες εξώδικες καταγγελίες.

Η δράση των Επιθεωρητών του Δήμου χαίρει της υποστήριξηςτης κοινότητας ενώ την περίοδο αυτή παρατηρείται αυξημένη ευαισθητοποίηση αρκετών δημοτών, οι οποίοι επικοινωνούν με τον Δήμο και προβαίνουν σε καταγγελίες αναφορικά με το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης και παράνομης απόρριψης αποβλήτων σε ανοικτούς χώρους της πόλης.

Ο Δήμος Στροβόλου καλεί τους Δημότες που επιθυμούν να προβούν σε συγκεκριμένη καταγγελία για παράνομη απόρριψη αποβλήτων, να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου στο τηλ. 22470470 σε ώρες λειτουργίας του Δημαρχείου ή στο 99643044 εκτός ωρών λειτουργίας. Εναλλακτικά, οι καταγγελίες/ πληροφορίες μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου, ακολουθώντας τον σύνδεσμο http://bit.ly/strovolos_epikoinonia.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι δημότες οφείλουν να χρησιμοποιούν το «Πράσινο Σημείο Στροβόλου» στο οποίο μπορούν να μεταφέρουν τα απόβλητα που παράγονται στις κατοικίες τους, ενώ οι εταιρείες οφείλουν να παραδίδουν τα απόβλητα τους σε αδειοδοτημένες μονάδες διαχείρισης αποβλήτων ανάλογα με την κατηγορία των αποβλήτων.